Leren sneakers schoonmaken


Ja hoor, het is weer zo ver. Ik heb weer nieuwe witte leren sneakers in mijn bezit. Elke keer probeer ik het weer. Maar wat ook een aantrekkingskracht hebben die dingen. Ik wil ze gewoon hebben. Maar binnen de kortste keren zitten de eerste vlekken er al op en moet ik weer mijn leren sneakers schoonmaken. Nu weet je misschien al dat er iets in mij is met een gigantische aantrekkingskracht tot zand, modder en viezigheid. Don’t judge me. Het is mijn opvoeding geweest. Ik leer het gewoon nooit. Maar naast mijn rijtje met gewone schoenen kunnen deze witte beauty’s niet ontbreken. En ik ga er zuinig op zijn. Heel erg zuinig! En ik ga niet in het zand of de moestuin gewoon alleen netjes op de tegels. Echt! Echt! (zeg ik vooral tegen mijzelf) Hoe dan ook, mocht er wel een klein smetje op komt dan weet ik wat ik moet doen. Ik heb voor je alle tips op een rij gezet om die leren sneakers weer helemaal schoon te krijgen.

5 x Leren sneakers schoonmaken

 1. Tandpasta

Geloof me, dit schijnt echt te werken. Natuurlijk gebruik je witte tandpasta en geen tandpasta met kleurtjes laat staan houtskool. Breng de witte tandpasta met een tandenborstel op je sneakers aan en laat ongeveer 10 minuten intrekken. Verwijder daarna de tandpasta met een vochtig doekje van je witte sneakers. Herhaal totdat de schoenen weer stralend wit zijn.

2. Baking soda

Ken je baking soda? Ik heb zelf een emmertje in huis. Je kunt het voor allerlei dingen gebruiken. Een wit, kristalvormig poeder dat voor allerlei klusjes gebruikt kan worden en een duurzame vervanger is voor een hele set milieuvervuilende schoonmaakmiddelen. Laatst had ik het met wat warm water vermengt en op splinter gedaan met een pleister er op. Dat soort dingen kunnen allemaal. Baking soda verbindt zuren.. De zuren worden door die chemische reactie geneutraliseerd. De zuren, die in vuil zitten, die nare geurtjes geven, worden dus niet gemaskeerd, maar echt verwijderd. Om leren schoenen schoon te maken maak je met warm water een pasta met baking soda en water. Boen het goed in de schoen met een borsteltje of sponsje. Verwijder het na een minuut of 10 met een vochtige doek en als het goed is, is het weer lekker wit.

3. Azijn

Als jij jouw sneakers witte leren sneakers weer écht wit wilt krijgen, is witte azijn een perfect wondermiddel. Doe wat azijn op een oude doek of keukenpapier en ga daarmee over het vuil op de sneakers. Je zult zien dat de vlekken snel verdwijnen. Herhaal dit totdat de vlekken zijn verdwenen.

4. Cif

Even een waarschuwing vooraf. Cif is natuurlijk een beetje schuurmiddel dus doe hier voorzichtig mee. Het werkt wel mega goed, dat is dan weer een voordeel. Met een sponsje en wat water en cif wrijf je zachtjes over de schoen. Even afnemen met een natte doek en ze zijn weer zo goed als nieuw.

5. Ossengalzeep

Ik heb even moeten googelen maar ossengalzeep is echt gemaakt van.. je begrijpt het. Gal breekt vet af in de maag. En daardoor is het een perfect schoonmaakmiddeltje. Wrijf met een nat sponsje over het blokje zeep en ga vervolgens met dit sponsje over je schoenen. Even spoelen en klaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.