10 x thuis bewegen met kinderen met en zonder artikelen van Betersport

De zoveelste keer dat we het horen in het nieuws. Kinderen, maar ook volwassenen bewegen te weinig. En ik ga niet liegen, ik ben daar ook schuldig aan. Nu praat ik het voor mijzelf goed door te zeggen dat ik een staand beroep heb maar dat is natuurlijk iets anders dan ├Ęcht sporten. Nu denk ik dat mijn kind wel aan zijn beweging komt. We spelen veel buiten. We hebben allerlei fietsjes waar de hele dag op gereden wordt, en we gaan zo goed als altijd met de fiets naar school. We hebben een klimrek met glijbaan in de tuin waar veel op gespeeld wordt. En zijn net als veel mensen de eigenaar van een trampoline. Maar geloof me, na 2 bevallingen kun je als moeder daar beter weg van blijven. Toch kan bewegen heel leuk zijn en helemaal niet zo ingewikkeld als je van te voren misschien denkt. Je kunt natuurlijk de hele sportwinkel leegkopen aan ballen, gewichten en een yoga-mat. Maar ook met weinig materialen komen je een heel eind.

10 x thuis bewegen met kinderen

Trampoline

Het is een flinke investering, dat is gewoon zo. Maar het is voor ons thuis de beste investering voor buiten geweest. Sinds we hem hebben wordt er eigenlijk dagelijks wel gebruik van gemaakt. En het is voor kinderen een heerlijke manier om te bewegen. Maar niet alleen dat, soms wordt de trampoline omgetoverd tot tentje of ballenbak. Voor ons de beste tuinaankoop!

Lopend naar school

De makkelijkste manier om dagelijks een beetje beweging te krijgen is het lopen of fietsen naar school. Natuurlijk is het afhankelijk van de afstand in combinatie met de leeftijd van de kinderen. Maar hoe vaak pakken ouders niet de auto terwijl lopen of fietsen net zo goed zou kunnen. Ook nog eens beter voor het milieu ­čÖé

Lekker dansen

Hier in huis zijn we momenteel helemaal gek van Kinderen voor Kinderen. Nou, ik kan je vertellen. Je bent k├ápot na 3 minuten springen op zo’n kinderliedje. Als je er gezellig momentje van maakt, bijvoorbeeld elke dag na het eten dan heb je die dagelijkse beweging al weer te pakken ­čÖé

Kinderyoga

Niet pers├ę mijn ding maar ik weet dat er kinderen zijn die dit heerlijk vinden. Het voordeel is dat je er eigenlijk niks voor nodig bent. Al is een yogamatje wel fijn. NPO zappelin heeft een hele lijn met filmpjes online staan.

Buiten spelen

Het is zo simpel maar voor kinderen toch een heerlijke manier om lekker buiten te bewegen. Nu heb ik het geluk gehad dat ik als kind ben opgegroeid op de boerderij en buiten vol zat met avontuur maar ook mijn eigen kinderen hebben de luxe van een grote tuin. Lekker fietsen, rennen, hutten bouwen, bomen klimmen, rollen in de modder, spelletjes, springen, dansen en noem maar op.

Parcours

In de lockdown deed ik met de oudste van 5 regelmatig een parcours. Ik stippelde een route uit door de kamer. We kropen onder de tafel door, sprongen op kussens, hinkelden en sprongen. Hij vond het geweldig. Kijk wat je thuis hebt qua materialen en ga helemaal los. Dit kan natuurlijk ook buiten. Met stoepkrijt kom je al een heel eind. Loop over de lijn, spring in de cirkels etc.

Naar de speeltuin

Waar je ook woont, volgens mij is er altijd op fietsafstand wel een speeltuin te vinden. Dus lekker picknicken bij de speeltuin en ondertussen spelen. Wist je dat er in Drenthe ook heel veel gratis speeltuinen zijn? Mijn favoriet is wel het Griendtsveenparkje.

Huisnummerbingo

In de lockdown periode maakte ik een huisnummerbingo voor mijn kleuter. Ik schreef er huisnummers uit de buurt op en we liepen zo samen wel een paar kilometer om de nummers te vinden. En een lol dat de kleuter had. Zonder dat we het doorhadden hadden we een flinke workout gehad. Kan natuurlijk ook op de fiets. Kies een route die je op de fiets kan doen en schrijf wat huisnummers op uit die route.

Online workout

Zapp sport heeft zo’n 15 afleveringen gemaakt om thuis lekker te bewegen. Dus tv aan en lekker sporten.

Beweegchallenge

Typ voor de lol eens in ‘beweegchallenge’ op Pinterest en je vindt tientallen idee├źn om lekker te bewegen. Zo kwam ik dit ganzenbord tegen. Even printen en spelen maar. Of ga als gezin bezig met een doel. Misschien willen jullie elke dag een blokje lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.