De 10 leukste boekjes over zindelijkheid

leukste-boekjes-over-zindelijkheid

In de zomervakantie wil ik mijn zoon (bijna 3) graag zindelijk maken. Ik probeer het onderwerp nu al regelmatig tevoorschijn te halen. Zo staat er een potje in de kamer, heb ik wc papier van Woezel & Pip en lezen we de leukste boekjes over zindelijkheid.

 

leukste-boekjes-over-zindelijkheid

 

Zindelijk worden

Kijk, je moet mij niks vragen over hoe je een kind zindelijk moet maken. Daar heb ik gewoonweg geen kaas van gegeten. Vandaar ook dat ik op mijn Facebookpagina laatst al tips vroeg hierover. Daarnaast ben ik me een beetje aan het inlezen en verdiepen. Ik weet in ieder geval een paar dingen:

  1. Je kindje moet er klaar voor zijn.
  2. Push het niet.
  3. Plan een paar dagen (of week?) waarin je hier op kunt focussen.

Dat zijn dan ook de dingen die ik belangrijk vind. Vandaar dat ik de zomervakantie een goed plan vind. Wel wil ik het onderwerp regelmatig naar voren halen. Vandaar mijn lijstje met de 10 leukste boekjes over zindelijkheid.

 

De 10 leukste boekjes over zindelijkheid

  1. Bobbi op het potje

Ik begin gelijk met mijn favoriet. Ik ben namelijk een klein beetje fan van dit beertje Bobbi. En mijn zoon trouwens ook. Op een speelse manier kun je samen met je kindje het boekje lezen.

 

2. Lulu’s potje

Dit is een grappig boekje zeg. Kwam ik tijdens het zoeken voor dit onderwerp tegen. Dit boekje is een kijk- voel en doeboek. Je kunt het poppetje de luier open en dicht doen en bevat op die manier allerlei grappige dingetjes om je kindje er een beetje warm voor te maken.

 

 

3. Het grote billen-boek

Dit is een klein boekje met vrolijke illustraties. Leuk als cadeautje?

 

4. Wie zit er op de wc?

Een grappig boekje voor als je het onderwerp ‘wc’ op een luchtige manier wil bespreken. Ik heb trouwens ooit al een keer eerder een boekje van Harmen van Straaten mogen reviewen. Dat lees je hier.

 

 

5. Kas op het potje

De verhalen van Kas zijn onder ouders denk ik wel bekend. In deze lijn ook een boekje over Kas die op het potje gaat. Leuk als je kindje de boeken van Kas al kent.

 

6. Op de grote wc

Misschien wil je kindje helemaal niet op het potje maar op de wc. Dan is dit een leuk boekje.

 

 

7. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Om eerlijk te zijn hoort dit niet echt tussen de boekjes over zindelijkheid maar dit is gewoon zo’n grappig boekje voor kleuters dat hij niet kon ontbreken in dit lijstje. En toch een leuke manier om het onderwerp bespreekbaar te maken denk ik ­čśë

 

8. Ik ben klaar
Dit boekje heeft een extra special effect. Je kunt namelijk op een knopje drukken en dan hoor je een geluidje dat de wc doorspoelt. Cooool!

 

9. Mijn potje
Dit boekje hebben we laatst bij de bieb geleend. Een heel simpel boekje met illustraties met een grappig verhaaltje.

 

10. Waar is mijn potje?
Kijkt je kindje wel eens het programma van ‘de kleine prinses’? Zo ja, dan is dit vast een boekje wat aanspreekt.

 

Heb jij nou nog een leuke tip voor mij? Geef het dan vooral even door ­čśë

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.