5 redenen waarom iedere tuin een regenton zou moeten hebben

Een regenton klinkt misschien wat ouderwets, maar toch heeft het veel meer voordelen dan je in eerste instantie zou denken. Bovendien bestaan er tegenwoordig hele knappe exemplaren die nauwelijks opvallen of die je tuin juist helemaal afmaken.

  1. Besparing op drinkwater

Allereerst is een regenton natuurlijk de perfecte manier om water te besparen. Je kunt immers je tuin gratis bewateren met het opgevangen regenwater. Uiteraard moet je wel eerst een regenton aanschaffen, maar deze investering haal je er hoe dan ook uit. Zeker wanneer je het niet alleen voor je tuin gebruikt, maar ook voor de onderstaande doeleinden kun je hier jaarlijks gemiddeld 1000 liter drinkwater mee besparen.

  • Extra (gratis) watervoorraad bij extreme droogte

We hebben al heel wat zomers meegemaakt waarbij er sprake was van langdurige hitte én droogte. Soms viel er zelfs zo lang geen regen dat er op het nieuws werd aangekondigd dat je je tuin niet meer mag sproeien, om zo veel mogelijk drinkwater te besparen. In dat geval is het natuurlijk heel fijn als je nog een voorraadje water in je regenton hebt zitten waarmee je je planten en je gazon toch nog kunt bewateren om ze gezond en in leven te houden.

  • Goed voor kamerplanten

Toch is regenwater niet alleen heel goed voor je buitenplanten, ook je kamerplanten worden extra blij van regenwater. Dit komt omdat er in regenwater minder kalk zit dan in kraanwater, waardoor de planten de voedingsstoffen beter kunnen opnemen.

  • Je kunt er je auto mee wassen

Heb je genoeg regenwater over en zijn je planten al voorzien van water? Dan kun je het natuurlijk ook gebruiken om je auto te wassen. Ook hiermee bespaar je een hoop kraanwater, daarnaast heb je opnieuw te maken met minder kalk in het water waardoor je dus ook geen witte kalkvlekken ontstaan.

  • Perfect drinkwater voor je huisdieren

Tot slot is dit opgevangen water ook perfect als drinkwater voor je honden, katten of andere huisdieren.

Nieuwe regenton kopen?

Ben je overgehaald en op zoek naar een nieuwe regenton, maar wil je niet voor de ouderwetse houten variant gaan? Wellicht is een regenton van elho dan wat voor jou. Deze kunststof varianten zijn ijzersterk en bestaan in allerlei stijlvolle modellen en kleuren. Daarnaast bestaan ze ook in de multifunctionele uitvoering waarbij de regenton wordt gecombineerd met een plantenbak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.