5 tips om te winnen met facebook winacties

Ik heb al best vaak iets gewonnen via sociale media. Benieuwd wat allemaal en hoe ik dat voor elkaar krijg?

1. Doe mee met de kleinere winacties

Je kunt natuurlijk mee doen met die winactie waarbij ze een complete keuken weggeven of een nieuwe inrichting maar hoe meer mensen er mee doen hoe minder kans om te winnen. Doe dus ook mee met de actie van de lokale ondernemer of van die leuke blogger (hint, hint).

2. Is het wel echt?

Op een gegeven moment was er een winactie van een of andere luxe auto. Duizenden mensen deden mee en later bleek dat het nep was. Zo kom ik regelmatig acties tegen waar ik mijn twijfels bij heb. Zit er een merk achter? Hebben ze een website? Laat je niet voor de gek houden.

3. Kijk goed naar de voorwaarden.

Als ik zelf een winactie houd op mijn Facebook valt het mij op dat mensen helemaal niet lezen wat ze moeten doen. Zo wil ik graag dat mensen mijn pagina liken en het bericht liken. Er zijn zoveel mensen die 1 van de 2 vergeten. Ook zijn heel veel mensen die het bericht delen. Ik weet niet of ze dat doen omdat ze niet goed lezen of omdat ze denken dat het een extra winkans is.

4. Deel het bericht openbaar

Als het een voorwaarde is dat je het bericht deelt dan doe je dit altijd openbaar. Deel je het bericht alleen met je vrienden dan kan het bedrijf niet zien dat je het hebt gedeeld. 

5.  Reageer ALTIJD!

Het liefst met een fotootje. Maar een simpele reactie is ook al goed.

 

 

Maar wat heb ik dan allemaal al gewonnen:

1. Een hamburger (ja echt :p)

2. Een loopauto voor Gijs.

3. Een fotoshoot van Laura van der Veen

4. Gepersonaliseerde broodtrommel en beker van Mepal.

5. Een gesigneerd boek van Dummy de Mummy.

6. Fruitsnoepjes van Babies Kitchen.

7. Een tafel.

8. Een life size kleurplaat

9. Armbandjes

10. Een kwartet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.