3 manieren om je kind groente te laten eten buiten het avondeten om

Volg je mij al een tijdje? Dan weet je dat mijn kind geen avondeten wil hebben. Brood, fruit en kaas gaat er in maar zodra het warm is weigert meneer. Toch heb ik allerlei trucjes om mijn kind groente te laten eten buiten het avondeten om. Ik deel 3 tips met je.

 

 

Groente eten

Vanaf dat Gijs 1 jaar is eet hij niet meer warm. Ja patat en poffertjes en daar houdt het mee op. Ik heb er al meerdere blogs over geschreven en wil dus zeker niet in herhaling vallen. Ik ben nu op een punt dat ik denk: prima joh! Je groeit en krijgt van alle voedingsstoffen wel wat binnen, ik wil me er niet meer druk om maken. Toch heb ik een aantal manieren gevonden om mijn kind buiten het avondeten om toch wat groente te laten eten.

1.Maak groentesmoothies

Hier heb ik al eens uitgebreid over geschreven —> Klik. Ik zal dus niet in herhaling vallen maar dit is toch wel een manier om je kind op een simpele manier groente te laten eten. Zo heb je bij de Jumbo deze fruitzakjes met 20% wortel. (no spon) Nu snap ik ook wel dat dat niet zo heel veel is. Maar toch.

 

2. Drinken

Je kunt je kind ook af en toe wat drinken geven met groente er door. Nee je hoeft echt niet als één of andere oervrouw handmatig de worteltjes door de ranja te duwen. Je hebt van Zonnatura een pakjes drinken met groente. Mijn kind drinkt dat zo op. Er bestaat de wortel-mango versie en een biet-aardbei versie. Ook heeft Appelsientje een wortelsap met 29% wortel en een rode bietensap met 16% groente. Nog steeds is dit niet gesponsord mensen, was het maar zo.

 

3. Op brood

Ik zal eerlijk zeggen dat deze tip bij ons niet werkt. Toch wil ik hem je meegeven aangezien ik weet dat veel kinderen het wel lekker vinden. Je kunt namelijk groentespreads kopen voor op brood die toch zoet smaken. Zo heeft Blue Band 3 smaken groentespreads die rond de 70% groente bevatten. Het is niet goedkoop hoor maar misschien is het wat voor je (nee, nog steeds niet gesponsord).

 

Heb jij nog een tip voor mij om mijn kind groente te laten eten? Dan hoor ik dat heel graag. Ik ben namelijk altijd op zoek naar nieuwe ideetjes en producten om toch een beetje groente bij mijn kleine man naar binnen te proppen.

 

2 Comments

  1. Leuke blog!! En handige tips die je meegeeft. Vroeg me af: Kan je de groentes niet door een gerecht heen mengen? Een koude hartige taart oid. Misschien dat er in easy peasy (kookboek) wat staat, of het kidsproof kookboek van chicks love food? Lastig, maar een goede houding! Als hij maar groeit, dat is het belangrijkste. En je bent creatief genoeg.😊 knap hoor! X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.