Hoe ik zorg dat mijn peuter groente eet

peuter-eet-groente

Wie mij al een tijdje volgt weet dat Gijs ontzettend slecht zijn avondeten eet. Wel zorg ik dat mijn peuter groente eet. Sterker nog, ik denk dat ik wel durf te zeggen dat mijn peuter meer groente binnenkrijgt dan de gemiddelde peuter. Hoe ik dat doe?

 

peuter-eet-groente

 

Peuter eet niks

Ik heb dus een peuter, een heel lief kind hoor maar hij eet slecht. Avondeten tenminste. Brood en fruit eet hij goed. Koekjes en chocola gaat er uiteraard prima in maar zodra eten warm aanvoelt wil meneer het niet aanraken. Sterker nog, hij wil het niet eens zien. Ik ga niet volledig in herhaling vallen. Hier kun je het hele probleem lezen –> Waarom de jeugdverpleegkundige bij ons thuis langskomt en –> hier lees je het vervolg. Inmiddels is er nog niet veel veranderd en eet meneer nog steeds als een klein muisje. Niks aan!

 

Niet druk om maken

Inmiddels heb ik al zo vaak gehoord dat het een fase is en dat ik me er niet druk om moet maken dat ik dat inmiddels ook maar niet meer doe. Ik zet elke avond zijn bord eten voor zijn neus en dan zien we wel wat hij er van bakt. Meestal niks dus. Eet hij dan helemaal niks? Nee! Hij krijgt ook niks vervangends van mij en om die reden ligt meneer dus regelmatig met honger op bed. Zo moet het volgens de deskundigen. Nouja, dan doen we dat maar.

 

Hoe komt het dat mijn peuter groente eet?

Nee, ik hoef echt geen wortels (of vul maar een andere groente naar keus in) voor hem klaar te maken maar toch krijgt meneer genoeg groente binnen. Ik maak namelijk smoothies voor Gijs. Op woensdag doe ik boodschappen en neem ik altijd wat extra groente en fruit mee zodat ik wat smoothies kan maken voor in de diepvries. Ik heb van dit soort  hervulbare zakjes gekocht en die kunnen dus in de diepvries. De rest maak ik in bakjes. De dag er voor haal ik zo’n zakje uit de diepvries. Zo’n smoothie gaat er dan gek genoeg in als koek.

 

Tips voor het maken van smoothies:

 • Doe ongeveer 1/3 groente en 2/3 fruit.
 • Je kunt in supermarkten voor een paar euro fruit kopen voor in de diepvries. Ideaal!
 • Banaan is altijd een goed idee om toe te voegen. De smoothie wordt er lekker smeuïg van.
 • Makkelijke groenten die ik toe voeg: komkommer, tomaat, sla, spinazie.
 • Groente over van het avondeten? Niet weggooien! Gebruik het in een smoothie.
 • Even geen tijd? Bij de Boni koop je kant en klare smoothies met groente (diepvries)
 • Bij de jumbo hebben ze bij de babyvoeding een knijpzakje liggen met wortel.

Hoe zorg jij dat je peuter groente eet?

4 Comments

 1. Wow ideaal dit k ga het eens proberen! 🙂 top ideetje. Lauren eet gelukkig wel goed, maar een keer een variatie.

  1. Wat een gelukkie! Ben benieuwd wat de kleine meid er van vindt

 2. Hier houdt ze ook niet echt van warm eten. Soep is wel favoriet dus daar stop ik extra groente in.
  Worteltjes eet ze wel (warm).
  Verder is ze gek op snoeptomaatjes en komkommer. Er gaan denk ik wel 3 emmers doorheen in de week. Ach, zo komt ze aan haar groente en ik geef dit liever dan snoepjes of koekjes.
  Overigens is ze ook gek op alle soorten fruit…

  1. Volgens mij mag jij niet klagen 😉 klinkt echt als een top eter 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.