Vernieuwde moderne levensweg

review-moederne-levensweg

Het bekende spel ‘Levensweg’ is in een modern jasje gestoken. Hoog tijd dat ik dat zelf eens even ga uitproberen en reviewen.

Het spel Levensweg hebben wij als kind zo ontzettend vaak gespeeld. Ik wilde altijd de beste baan en het mooiste huis. En ik wilde minimaal 2 kinderen. Goh, het lijkt mijn eigen leven wel. behalve dan die pot met geld die hier ontbreekt. Het spel is tijdloos en blijft leuk om te spelen. Maar een beetje met zijn tijd meegaan is natuurlijk niet zo erg.

Modern family

Zo zijn de pinnetjes niet alleen meer blauw of roze maar zijn ze ook in het geel, groen, oranje en paars. Je kunt kiezen voor kinderen, het hoeft dus niet. Je partner kan vrouw of man zijn, wat jij wil. Maar je kunt ook alleen blijven. Je kunt leven in een eco-huis, een beroep kiezen als app-ontwikkelaar en activiteiten doen als ‘kattenfilmpjes opnemen’. Ik bedoel, ik wil dat. Allemaal!

Levensweg

de klassieker

De basis van het spel blijft hetzelfde. En dat is maar goed ook want het blijft een klassieker. De leeftijd is vanaf 8 jaar. Toch wilde mijn kleuter van 5 zich er ook graag aan wagen. En eigenlijk ging dat heel goed. Ik heb het geld verdienen een beetje achterwege gelaten en we zijn het spel alleen met met de autootjes gaan doen. Dat was al leuk genoeg. Al ziet de toekomst als oma er voor mij niet echt heel florisant uit. Meneer wilde geen kinderen en zelfs geen partner. Alleen een poes. Daar moet ik het dus mee doen. Een poes dus!

En dat is het mooie aan de vernieuwde vesie van Levensweg. Het blijft dat leuke spel waarin je even een fantasieleven mag leiden. Maar dan in een nieuw jasje gestoken. De vernieuwde versie van Levensweg is onder andere te koop bij Wehkamp, Bol.com en Intertoys. Dus mocht je iets leuks willen aanschaffen in de zoveelste vakantie in lockdown? Dit is zeker een aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.