Mijn ochtendritueel op werkdagen

Werken en moeder zijn is soms een lastige combi. Benieuwd naar mijn ochtendritueel?

Work work work

Werkdagen zien er toch echt wel anders uit dan vrije dagen. Ik werk 4 dagen in de week op een school in Emmen. Op deze dagen moet ik om 8 uur op mijn werk zijn. Ik ben iemand die niet snel te laat zou komen. Dat komt mede door mijn strakke ochtendritueel. Ben ik te laat, wat zo goed als nooit voorkomt dan heeft dat echt een goede reden. Ik begrijp ook nooit zo goed hoe het kan dat sommige mensen regelmatig te laat komen. Zet dan de wekker gewoon wat eerder. Tja, persoonlijk ergernisje.

tuut tuut tuut

6.25 gaat mijn eerste wekker. Die druk ik zo snel mogelijk uit. 5 minuten later gaat er een andere wekker. Dat is voor mij het moment dat ik wakker moet blijven. Tot 6.40 mag ik van mijzelf even wakker worden op mijn telefoon. Soms is Gijs wakker geworden van mijn wekkers en kruipt hij tussen ons in. Om 06.40 ga ik er met flinke tegenzin uit en doe ik mijn kleren aan die ik de avond ervoor heb klaargezet (jaja structuurjunkie hier).

Naar beneden

Meestal gaat Gijs met mij mee naar beneden. Ik doe de pelletkachel aan, zet de waterkoker en theepot aan en ga mij beneden in de badkamer klaarmaken. Ik begin met mijn haar, daarna doe ik mijn make-up. Vaak ben ik rond 7 uur klaar. Ik doe er niet zo heel lang over. Gijs is ondertussen lekker aan het spelen en Jan ligt nog op bed.

Ontbijten

Ontbijten wil ik op mijn dooie gemakje doen. Ik eet altijd een boterham en twee crackers. Daarnaast werk ik een kopje koffie en kop thee naar binnen. Ook zorg ik voor koffie en thee voor het hele gezin. Zodra we aan het ontbijt zitten komt mijn man beneden en schuift aan. Op donderdag en vrijdag is dit het enige gezinsmomentje van de dag. Daar neem ik dan wel de tijd voor.

Bammetjes

Aan het eind van het ontbijt smeer ik boterhammen voor mee naar mijn werk. Ik neem altijd 2 broodjes mee. Daarnaast gaat er nog een stuk fruit mee, een stukje komkommer of tomaat en iets lekkers. Ik heb grote broodtrommels zoals hieronder. Die zijn echt wel wat lomp en groot maar ontzettend handig. Alles kan ik er in kwijt. Brood, fruit, groente. Alles past er in.

Tegen 7.30 ga ik tandenpoetsen, doe ik oorbellen in en mijn schoenen aan. Ik geef iedereen een kus en ga mijn dag weer tegemoet. Mijn man brengt op deze dagen Gijs naar school en zorgt dat hij in de kleren is. Wat een luxe is dat hè!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.