Review: De eetkalender 2018 van Francesca kookt

Eetkalender-2018

Ben jij ook zo’n papa of mama die wel graag samen met de kinderen gezond, gevarieerd en vooral lekker wil eten? Maar weet je niet zo goed wat je nu weer moet bedenken? Dan heb ik iets wat je misschien wel zal interesseren. Ik mocht namelijk de eetkalender 2018 ontvangen van Francesca kookt en ik geef je een uitgebreid review.

 

eetkalender 2018

 

Eten we nu alweer aardappels?

Tja ouders, ons leven is niet makkelijk. We willen wel graag lekker en gevarieerd koken maar verder dan een bordje pasta, een wrap en gebakken aardappelen komen de meesten van ons niet. Nouja, laat ik het dan vooral over mijzelf hebben. Verder kom ik niet. Vroeger wel hoor. Ik hou van koken en voordat we Gijs hadden kookte ik vaak erg lekker en uitgebreid. Dat is de laatste jaren wel anders. Ik kook wel gezond hoor, maar iets bijzonders is het niet. Ik heb er geen tijd meer voor. Nouja, ik maak er geen tijd meer voor. Ik mocht de eetkalender 2018 ontvangen en had gelijk zin om iets te maken. Misschien dat deze kalender ervoor zorgt dat ik wat meer zin krijg om lekker te koken.

 

Francesca

Laat ik bij het begin beginnen. Francesca van Francesca kookt ken je misschien wel. Ze is foodblogger, heeft een goedlopende website en heeft al meerdere kookboeken uitgebracht. Vorig jaar begon ze met de eetkalender. Dat was zo’n succes dat ze er er voor 2018 weer eentje heeft gemaakt.

 

Eetkalender 2018

eetkalender 2018

Dit is hem dus. Fraai design en goed stevig. Elke week begint op een nieuwe bladzijde. Er valt mij gelijk op dat de kalender overzichtelijk is. Er is ook genoeg ruimte om te schrijven. Op elke maandag tot en met donderdag staat een recept en op de vrijdag vind je ideetjes om met de kliekjes iets te maken. Wat ik zelf leuk vind is dat er 1 of 2 keer in de week vegetarisch wordt gekookt. Ik als boerendochter ben echt inspiratieloos als het aankomt op vegetarische gerechten, dus dit soort inspiratie kan ik wel gebruiken. Nee echt, verder dan patat met een kaassoufflé kom ik niet.

Wat ik zelf ook handig vind is dat er elke maand een overzicht is van de groenten, fruit en vis uit dat seizoen. Ook hebben elke maand bekende bloggers een recept toegevoegd. Zo kom je bijvoorbeeld Pauline tegen van ‘uit Pauline’s keuken’ of Karin Luiten van de kookboeken ‘zonder pakjes en zakjes’. Die kookboeken staan ook in mijn kast dus ik vond dat zelf wel erg leuk.

Wil je steeds alles maken van de eetkalender dan staat er per week een boodschappenlijstje klaar. Wil je zoals ik hem ga gebruiken per week kijken welk recept je wel of niet gaat maken dan kun je gewoon per recept kijken wat je moet halen.

 

 

 

 

 

Lasagne

Bij een goede review hoort bij dat ik ook een recept ga uitproberen. Nu had ik die dag al gehakt uit de vriezer gehaald want ik was van plan wraps te maken. Ik zocht een recept met gehakt. Ik ben uitgekomen op de lasagne met geroosterde paprika. De ingrediënten waren makkelijk te verkrijgen. Het recept volgen ging makkelijk en zonder problemen. Nog geen 20 minuten later stond de lasagne in de oven en was ik erg benieuwd naar het resultaat.

 

Oeh, dat was lekker hoor! Nu kon het ook niet anders aangezien ik ontzettend van lasagne en kaas houd maar dit was heerlijk! Als dit een voorproefje is van alle recepten uit deze kalender dan ben ik erg blij!

Conclusie:

pluspunten:

  • Stevige kalender met mooi design
  • Lekkere en makkelijke recepten voor het hele gezin
  • Er wordt rekening gehouden met duurzaamheid van de producten en met kliekjes

minpunten: 

  • Af en toe worden er wel bijzondere ingrediënten gebruikt (ik begrijp dat dit een smaakkwestie is).

Oftewel, deze eetkalender 2018 kan ik zeker aanraden. Kopen doe je hier voor €19.95 op site van Francesca zelf.

 

* De kalender is een gekregen product. Wel bevat dit artikel mijn eerlijke mening. 

 

1 Comment

  1. Lijkt mij leuk. Kleinkinderen eten hier 2 dagen in de week. Zijn hier 2 dagen en nachten. Inspiratie voor hun en mij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.