Emsflower Duitsland met kinderen

Voor velen van ons in Drenthe is Duitsland niet ver weg. En een half uurtje over de grens bij Duitsland kom je dè plek tegen voor plantenliefhebbers, maar Emsflower Duitsland is zeker ook een leuk uitje met kinderen.

emsflower-duitsland-uitje-met-kinderen

Wat is Erlebnispark Emsflower?

Het Erlebebnispark Emsflower biedt een kijkje achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Om deze grote ‘machine’ heen is het belevingspark gemaakt. Met als centrum een groot speelgedeelte met horeca. En eromheen kun je de plantenroute volgen, naar de vlindertuin, en kun je een kijkje nemen in de kas.

Emsflower met kinderen

Kinderen gaan Emsflower ook geweldig vinden. Het het park is gemaakt rondom een heel groot speelterrein. Er is een grote half overdekte speeltuin in het zand, met meerdere speeltoestellen. Er is ook een soort ballorig-achtig deel met klimtoestellen en glijbanen. Ook is er verderop een klimtoestel speciaal voor kinderen tot 4 jaar.

Dieren en dino’s

Naast dat er genoeg te spelen is, is er in het park zelf ook genoeg te beleven voor de kinderen. Je kunt bij de ingang gelijk voer kopen voor onder andere de papegaaien en de vissen. Mijn kinderen vonden dat geweldig! Naast dat zijn er ook genoeg dieren om te bekijken; aapjes, schildpadden, allerlei vogels en zelfs krokodillen. Ook staan er door het park heen dino’s. Mijn eigen kinderen waren niet zo fan van die nepfiguren.

Tropische planten

Als plantenliefhebber is Emsflower in Duitsland wel dè plek om naar toe te gaan. Paradijsvogelplanten met bladeren zo groot als een kind, Mega Monstera’s en mega bomen die bij mij thuis niet groter worden dan een halve meter. Als liefhebber van planten is dit een geweldige plek.

Meer te zien en doen

Je mag ook een kijkje nemen in de kas. Zo kun je zien hoe planten groeien, hoe ze bloemen opkweken en hoe het productieproces gaat. Dit vond ik zelf iets minder interessant vooral omdat ik dit wel vaker heb gezien. Toch is het wel leuk om even doorheen te lopen.

Review Emsflower Duitsland

Emsflower Duitsland is een ontzettend leuke plek om als gezin naar toe te gaan. De kinderen kunnen zich goed vermaken in de speeltuintjes. Zowel aan kleintjes als aan grote kinderen is gedacht. De paden zijn zoveel mogelijk rolstoelvriendelijk gemaakt, er is een aparte babyverschoonplek en de horeca is prima! Wat mij betreft één van de leukste plekjes over de grens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.