Waar speelde peutertje Elke eigenlijk mee?

We gaan weer lekker foto’s loeren. Ik vond het wel grappig om uit te zoeken waar ikzelf als peuter mee speelde. Vast herkenbaar voor mensen die zijn opgegroeid in de jaren 90.

 

 

Spelen

Je hebt het niet door maar de tijd verandert zo snel. Soms voelt het alsof ik nog best jong ben maar als ik dan foto’s kijk van vroeger dan word ik met de neus op de feiten gedrukt. Nee, ik ben al stok oud! Tegenwoordig bestel ik het speelgoed makkelijk op Bol of Lobbes.nl maar vroeger moesten mijn ouders zelf door weer en wind naar de winkel. Oké ik overdrijf, er waren in de jaren 90 wel gewoon auto’s. Maar hoe makkelijk het nu gaat is het niet. Nee serieus, ik bedenk dat ik iets wil kopen, zoek het speelgoed op internet en een dag later heb ik het al in huis.

 

Waar speelde ik vroeger mee?

Ik heb even mijn fotoboek er bij gepakt. Ik was namelijk wel benieuwd waar ik vroeger mee speelde. Mijn moeder zei wel eens dat ze beter een emmer met wasknijpers kon kopen voor mijn verjaardag want dat was waar ik als dreumesje alleen mee speelde. Knijpers uit de emmers gooien en weer in de emmer doen. Tja .. moet je daar nou weer van zeggen :p

 

 

Peuter

Ik heb eigenlijk geen flauw idee wat ik als peutertje leuk vond. Ik denk dat een peuter nog niet hele extreme voorkeuren heeft toch? Al is Gijs vooral bezig met auto’s. Wat dat betreft lijkt hij niks op mij. Al was ik ook geen poppenmeisje hoor. Gewoon, een kind zonder specifieke voorkeuren volgens mij. Die middelste foto is een foto met cadeaus die ik heb gekregen op mijn tweede verjaardag. Boekjes, duplo (blijft leuk hè!), een popje, schmink (daar was mijn moeder vast blij mee), een houten puzzel en een spaarpot. Zie je die doos met ‘allpa Nopper’ of zo? Ik heb even gegoogeld, en het zijn ook een soort van blokjes. Eigenlijk speelgoed wat mijn kind ook nog wel leuk zou vinden.

 

 

Wel leuk om te zien. Dit boerderijtje van Sesamstraat ook van hieronder. Ik weet zeker als ik Gijs dit zou geven dat hij dit ook heel leuk zou vinden. Ach, wat een cutie was ik ook.

 

 

Heel veel buiten

Wat ik wel grappig vind om te zien is dat zo ongeveer de helft van alle peuterfoto’s, foto’s zijn van buiten. Ik was dus blijkbaar héél veel buiten. Als groter kind ook nog wel hoor. Ik was echt een buitenkind.

 

Verschil met vroeger en nu

Als ik dan kijk naar het speelgoed van nu dan zijn er dingen hetzelfde maar ook heel anders. Zo was vroeger zo ongeveer al het speelgoed van plastic blijkbaar. En zitten nu bijna overal batterijen in. Ach, zo heeft elke tijdsperiode wel weer wat. Ik vond het echt wel weer grappig om even mijn fotoboek door te bladeren.

 

En waar speelde jij vroeger mee?

 

 

* De links zijn gesponsord, het verhaal is uit het hart <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.