Update: Hoe ist nou dan?

Even in het kort. Een paar maand geleden liet ik weten dat ik toch wel weer een beetje tegen mijn grenzen aanliep (lees). Ik durf best te zeggen dat het soms niet helemaal lekker loopt maar vind ook dat ik dan moet melden als het wel goed gaat.

Harde keuzes

Ik heb wel keuzes gemaakt die ervoor zorgen dat het beter gaat. Soms waren die keuzes lastig maar wel noodzakelijk. Hopelijk is die grens van een burn-out nu weer wat verder weg. Het eerste wat we hebben geregeld is dat Luuk nu op woensdagochtend naar de opvang gaat. Woensdag is mijn vrije dag maar die ga ik nu inzetten voor mijn blog. Normaal gesproken doe ik alles in de avonduren maar het wordt wel heel veel. Ik wil liever niet minderen want ik vind het zo leuk. Een ochtendje voor de blog werken zorgt voor rust in mijn hoofd en meer rust in het gezin. Daarnaast ben ik weer meer op mijn strepen gaan staan. Dat is wel het moeilijkste. Ik wil zo graag iedereen helpen en alles goed doen. Maar ik moet accepteren dat het gewoon niet kan. En met veel schuldgevoel zeg ik dus nee. Ik hou gewoon steeds in mijn hoofd dat er 2 keuzes zijn, of ik zeg nee of krijg een burn-out. Met die keuzes is de beslissing snel gemaakt.

There is no perfect mother

Het is ook gewoon een mindset. Ik heb het gewoon niet door hoe ik dan toch weer tegen die grens aanloop. Ik wil graag zo’n ‘Pinterest Perfect Mom’ zijn die altijd alles kan en alles goed voor elkaar heeft. Maar dat kan niet. Ik moet concessies doen. Dus wel ’s avonds een boekje voorlezen, niet de knutselkar opruimen, wel koekjes bakken met elkaar, niet die nieuwe samenwerking aangaan die leuk is maar veel tijd kost. Keuzes, keuzes en nog meer keuzes.. Ik probeer goed na te denken over mijn energielek. Dus wat kost ontzettend veel energie (sociale verplichtingen). Maar aan de andere kant wil ik kijken wat juist energie geeft (even alleen er op uit).

Rustige lockdown

Hoe je het ook went of keert, die nieuwe lockdown helpt mij wel om rustiger aan te doen. Er mag bijna niks dus ik kan ook moeilijk te veel doen. Natuurlijk zijn er honderdduizend nadelen aan deze hele lockdown maar dit is toch een positief puntje. Laat ik het dan ook maar positief benaderen. Waarschijnlijk zal mijn hele leven wel een soort van golfbeweging in stress blijven. Maar als ik het zelf vroeg genoeg zie aankomen zal het goed komen. De tijd zal het weer leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.