Persoonlijk

De Curly Girl methode werkt niet

Ik was zó enthousiast over de Curly Girl methode maar dat ik volledig omgeslagen. Ik ben er echt helemaal klaar mee! Blijkbaar werkt het niet voor mij.

Het was zo leuk

Zoals je misschien wel kon lezen ben ik een week of 3 geleden begonnen met de Curly Girl methode. Ik was dan ook na de eerste dagen ontzettend enthousiast. Ik weet niet wanneer het precies mis ging maar ik had al snel door dat ik heel veel pluis kreeg. Ik had best mooie krullen maar die pluis verpestte het helemaal voor mij. Ook de gel maakte het helemaal vies en plakkerig. Ik besloot minder gel er in te doen, het föhnen over te slaan maar het zat gewoon voor geen meter.

Blijven proberen

Ik heb een paar keer mijn hulpbronnen ingeschakeld en naast dat ik goede tips kreeg vertelden ze vooral dat het een kwestie is van doorzetten. Nouja, ze zullen het wel weten toch? Even blijven volhouden en dan komt het vast goed toch? Dus ik bestelde een aantal nieuwe producten en ging met goede moed weer verder. Ik wilde gewoon zo graag dat dit zou lukken.

Waar is die tondeuse?

Vandaag was de druppel. Ik was vanmorgen opgestaan, heb mijn haar gedaan en het zat echt geweldig! Ik was gewoon opgelucht. Eindelijk werkt het ook voor mij. Tot ik een uur later in de spiegel keek en het weer voor geen meter zat. Toen werd ik even vreselijk woest. Zit ik úren, weken met mijn haar te klooien, levert het helemaal niks op. Opeens begreep ik Britney Spears met haar tondeuse. Ik bedacht mij niet en zocht de haarlak op en heb een halve bus haarlak over mijn haar gespoten. Je moet begrijpen dat haarlak niet hoort bij de Curly Girl Methode maar het luchtte toch een potje op.

Hoe nu verder?

Ik weet het even niet. Zo slecht was was mijn haar toch niet voor de Curly Girl methode? Misschien moet ik het gewoon even laten voor wat het is. Ik ben er voor nu eigenlijk wel een beetje klaar mee. Ik ben vooral heel erg gefrustreerd over dit alles.

9 thoughts on “De Curly Girl methode werkt niet

 1. Misschien eens de curlsys knip methode proberen bij een kapsalon? Ik ken vele positieve reacties erover..
  (Kapsalon New image Erica doet het)

 2. Ik kan mij die frustratie goed voorstellen. Krullen gaan eenmaal snel pluizen ongeacht wat je in je haar doet. Wij gebruikten in de salon vaak een glansserum in (droog) krullend haar. Ben de naam even kwijt van het product.

 3. Inmiddels enige tijd geleden. Maar heb je al eens aan haarzeep gedacht?
  Er is een handmade natuurlijk zeep merk uit noord holland die verzorgende haarzeep aanbied, ook voor krullend haar.

  Zelf merk ik, weliswaar zonder krullen, dat mijn steile haar veel fijner valt nu ik absoluut geen chemische rommel meer op mijn hoofd gebruik.

  Misschien is het inmiddels oud nieuws voor je, maar ik wou de tip toch met je delen.

 4. Curlsys knippen werkt super. Verder een natuurlijke shampo zoals Weleda pluimgierst gebruiken, is geschikt voor iedere dag maar ik was het maar 1 keer per week. En ik heb curl enhancing smoothie gekocht bij het Kruidvat, niet ieder filiaal heeft het, staat bij de produkten voor kroeshaar. Verder omega 3 capsules slikken en vit b12 gebruiken. Er zijn ook speciale vitamines voor het haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.