De Curly Girl methode werkt niet

Ik was zó enthousiast over de Curly Girl methode maar dat ik volledig omgeslagen. Ik ben er echt helemaal klaar mee! Blijkbaar werkt het niet voor mij.

Het was zo leuk

Zoals je misschien wel kon lezen ben ik een week of 3 geleden begonnen met de Curly Girl methode. Ik was dan ook na de eerste dagen ontzettend enthousiast. Ik weet niet wanneer het precies mis ging maar ik had al snel door dat ik heel veel pluis kreeg. Ik had best mooie krullen maar die pluis verpestte het helemaal voor mij. Ook de gel maakte het helemaal vies en plakkerig. Ik besloot minder gel er in te doen, het föhnen over te slaan maar het zat gewoon voor geen meter.

Blijven proberen

Ik heb een paar keer mijn hulpbronnen ingeschakeld en naast dat ik goede tips kreeg vertelden ze vooral dat het een kwestie is van doorzetten. Nouja, ze zullen het wel weten toch? Even blijven volhouden en dan komt het vast goed toch? Dus ik bestelde een aantal nieuwe producten en ging met goede moed weer verder. Ik wilde gewoon zo graag dat dit zou lukken.

Waar is die tondeuse?

Vandaag was de druppel. Ik was vanmorgen opgestaan, heb mijn haar gedaan en het zat echt geweldig! Ik was gewoon opgelucht. Eindelijk werkt het ook voor mij. Tot ik een uur later in de spiegel keek en het weer voor geen meter zat. Toen werd ik even vreselijk woest. Zit ik úren, weken met mijn haar te klooien, levert het helemaal niks op. Opeens begreep ik Britney Spears met haar tondeuse. Ik bedacht mij niet en zocht de haarlak op en heb een halve bus haarlak over mijn haar gespoten. Je moet begrijpen dat haarlak niet hoort bij de Curly Girl Methode maar het luchtte toch een potje op.

Hoe nu verder?

Ik weet het even niet. Zo slecht was was mijn haar toch niet voor de Curly Girl methode? Misschien moet ik het gewoon even laten voor wat het is. Ik ben er voor nu eigenlijk wel een beetje klaar mee. Ik ben vooral heel erg gefrustreerd over dit alles.

17 Comments

 1. Misschien eens de curlsys knip methode proberen bij een kapsalon? Ik ken vele positieve reacties erover..
  (Kapsalon New image Erica doet het)

 2. Ik kan mij die frustratie goed voorstellen. Krullen gaan eenmaal snel pluizen ongeacht wat je in je haar doet. Wij gebruikten in de salon vaak een glansserum in (droog) krullend haar. Ben de naam even kwijt van het product.

 3. Gelukkig ben ik niet de enige.

  Mijn haar heeft minder krullen, heeft ineens veel klitten en ziet er niet uit. Ik stop ook

  1. Haha ik kan dat maar uiteindelijk heb ik toch doorgezet. Ik was met zeepblok van beesha. Crème van syoss witte fles. Haarmousse goud can syoss en snot. Diffuser er voorzichtig door heen halen remington hydraluxe pro. En als het droog is de krullen uitknijpen. En ik zou een bob in je haar knippen want ik zie dat je veel en dik haar heb net als ik zelf heb. Succes. Haal er je voordeel uit.

 4. Heb je gekeken of je wel of geen proteïne gebruikt in je producten? Wellicht of een overload eraan of een tekort.

 5. Het leek zo mooi. Mijn haar ziet er alleen maar slechter uit sinds de cg methode. Ik ben er helemaal klaar mee. Ik stop ermee.

 6. Inmiddels enige tijd geleden. Maar heb je al eens aan haarzeep gedacht?
  Er is een handmade natuurlijk zeep merk uit noord holland die verzorgende haarzeep aanbied, ook voor krullend haar.

  Zelf merk ik, weliswaar zonder krullen, dat mijn steile haar veel fijner valt nu ik absoluut geen chemische rommel meer op mijn hoofd gebruik.

  Misschien is het inmiddels oud nieuws voor je, maar ik wou de tip toch met je delen.

 7. Curlsys knippen werkt super. Verder een natuurlijke shampo zoals Weleda pluimgierst gebruiken, is geschikt voor iedere dag maar ik was het maar 1 keer per week. En ik heb curl enhancing smoothie gekocht bij het Kruidvat, niet ieder filiaal heeft het, staat bij de produkten voor kroeshaar. Verder omega 3 capsules slikken en vit b12 gebruiken. Er zijn ook speciale vitamines voor het haar.

 8. Controlled chaos curl crème werkt voor mijn krullen perfect

 9. Zooo herkenbaar dit. Denk ook elke keer dat iets lijkt te werken maar het is altijd maar voor even. Ik doe mn haar, het zit mooi. Ik loop naar beneden en kom onderaan de trap een spiegel tegen en poef, pluis kop, krullen alle kanten op. Ik heb altijd al een hekel gehad aan mijn krullen. Heb een mix van slag en kroes. Altijd hele plukken verliezen tijdens borstelen of wassen. Vind het een wonder dat ik nog niet kaal ben.

 10. Ik doe het zo: ik was mijn haar iedere dag en doe er haarverzachter in die je uitspoelt. Dan drogen met de handdoek en dan een ietsepietsie haarmasker met een paar druppels amandelolie. Bij elkaar een theelepel. Krullen erin knijpen en niet meer kammen en het zit perfect. Wel iedere dag doen.

  Knippen is wel een probleem. Ik vraag nu mijn man om mijn haar krulletje voor krulletje te knippen. Veel kappers hebben mijn haar verpest. Je moet de krullen stomp afknippen en veel kappers schijnen dat niet te weten.

  1. Ik Lees zo vaak dat olie werkt op droog en pluizend haar, voor mij doet olie helemaal niets. Al laat ik het heeeeeel lang intrekken zodra ik de olie eruit spoel is het alsof ik het er helemaal niet in heb gehad. Maakt niet uit welke olie, zo frustrerend.

 11. Vind de CG methode ook een ramp (zoals zoveel hypes). Als je van je pluis af wilt, kan ik je echt Olaplex aanraden, ik gebruik thuis 4 (shampoo) 5 (conditioner) en soms 6 (leave in stylingcreme). Het is even een investering (zacht uitgedrukt), maar dan heb je ook wat en geloof me: ik was behoorlijk sceptisch…Maar het werkt écht tegen pluis. Krullen – mits je ze hebt natuurlijk 🙂 – is volgens mij vooral een kwestie van zo lang mogelijk aan de lucht laten drogen en finishen met diffuser en inderdaad nóóit laten snijden bij de kapper. kies dan liever voor uitdunnen indien nodig. Verder heb ik net de nivea 0 procent alcohol volume forming en finishing spray ontdekt: super en betaalbaar product voor een goede hold en je krullen ‘poppen’ er als het ware van op zodra je het in je haar sprayt.

  1. Beste Lorna, wat een sterk verhaal. Welke type haar heb je? Heb je ook droog haar?

 12. Ben net begonnen met CG methode verlopig lukt het prima en heb ik minder pluis .Ik denk dat het ligt aan het je het gebruikt en onderhoud
  Laat vooral je haren regelmatig toppen
  Succes

 13. Voor mijn wekte dit ook niet en gebruik controlled chaos . Wat ik bestel bij Monique, https://haarmode-monique.nl/webshop/. Drie producten en de allermooiste krullen😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.