Monthly mail #1 – Januari

Nieuw jaar, nieuwe kansen en ik praat jullie bij over die eerste maand van dit jaar. Over de burn-out, moederschap en meer.

Maandelijkse update

Vorig jaar was ik al begonnen met een maandelijkse update. Toen kwam de burn-out, einde verhaal. Dit jaar wilde ik het weer oppakken. Het lijkt me gewoon leuk om te vertellen over de kleine dingetjes in mijn leven. Maar toen ik net foto’s aan het zoeken was voor dit stukje viel me op hoe zo’n vreselijk saai leven ik eigenlijk heb. Nouja, hier moet je het mee doen deze maand 😉

Burn-out update

Als ik 1 woord mag kiezen die deze maand perfect omschrijft dan is het wel: rustig. Begin januari ging er een knop om bij mij. Ik had niet door dat ik onbewust toch veel te veel deed. Tot ik het begon bij te houden en ik erachter kwam dat ik constant moe, ziek en kapot was. Opeens drong het tot me door dat ik nog steeds veel te ver ging. En op dat moment besloot ik gewoon helemaal niks meer te doen wat niet nodig was. Werken, slapen, rusten. Dat is mijn leven nu. En het hielp. Al snel voelde ik me weer wat beter. Nu moet ik van mijn coach weer leuke dingen gaan doen. Ik moet daarin doseren. En juist dat vind ik zo lastig. Ik kan aan en uit. Ik kan niet daartussen in zitten. Ik kan er een boek over schrijven maar ik houd jullie op de hoogte 😉

Vakantie(tje)

Begin januari gingen we nog een weekendje weg. Nu ik dit schrijf voelt dit alweer zo lang geleden. Maar het was zo leuk. We zaten in een Landalpark (Esonstad). Zelf betaald enzo (ik zoek nog steeds een vakantiesponsor trouwens :p). Dat was zo’n gezellig park en we hebben het zo fijn gehad met z’n drietjes. Gijs vond de binnenspeeltuin helemaal leuk. Daar zijn we dan ook vaak geweest. Verder lekker gegeten en rustig aan gedaan. Het was heerlijk!

Zindelijk worden

Ook zijn we deze maand begonnen met zindelijkheidstraining. Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik daarover dingen ging delen op mijn socials dat het soms best een beetje voelde alsof het een wedstrijdje moest zijn. Mama’s die waarschijnlijk heel trots vertelden over hun kindje die binnen een dag zindelijk waren en welke manier ze het beste vonden. Sommige dingen werden gebracht alsof er maar 1 manier is om je kindje zindelijk te maken en dat de andere manieren niet goed zijn. Ik ga hier nog een uitgebreid stuk over schrijven met alle tips maar ik denk dat elk kindje anders is. Dat elk kind ook een eigen manier van zindelijk worden vraagt en dat je met veel liefde en geduld heel ver komt. Laten wij mama’s elkaar hierin steunen en helpen <3 Want als er iets is wat wij mama’s allemaal wel eens voelen dan is het wel onzekerheid. Er is geen kindje dat wordt geboren met een handleiding.

Luiertest

Dat bloggen is toch wel het leukste om te doen. En ik had bedacht om volgende maand weer een luiertest te gaan doen. Die van een paar jaar geleden is wat verouderd, er zijn nieuwe merken en merken die hun luiers hebben aangepast. Ik ben nog bezig luiers te verzamelen maar ik ben ontzettend benieuwd. Gisteren kwamen er 2 nieuwe en 2 oude luiers binnen van de Kruidvat. Jij mag raden welke wat is. Ik ben zo benieuwd naar de hele test.

Zomervakantie

De sneeuw valt ‘as we speak’ maar ik heb alvast onze zomervakantie geboekt. Ik kan daar echt úren aan besteden. Allerlei huisjes bekijken, prijzen vergelijken en de omgeving onderzoeken. In het verleden maakte ik hele excelbestanden met vakantieplannen (crazy). Maar we gaan dit jaar 10 dagen vakantie vieren op 2 adresjes. We beginnen in Duitsland en gaan door naar Frankijk. O ik heb er zoooooveel zin in. Ik kan me daar nu al zo op verheugen. Lijkt het jullie leuk om daar meer over te lezen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.