Categorieën
Baby Momstuff Review

De grote luiertest van Elkeblogt

Het was best een klusje hoor. Overal langs om luiers op te halen en ze uiteindelijk te testen. Ik vond het ontzettend leuk om te doen en vond de uitslag van de luiertest best verrassend. Lees je mee?

 

Psst.. In 2019 heb ik een nieuwe luiertest gedaan. De uitslagen daar van lees je hier —> luiertest

De Luiers

Alle luiers die ik heb getest hebben dezelfde maat, namelijk maat 5. Ik heb ze in deze luiertest getest op rekbaarheid, zachtheid en vochtopname.  Ik was van plan om ook alle prijzen per luier uit te zoeken maar dat is geen doen. Je kunt namelijk alleen pampers al in verschillende pakken kopen waardoor er steeds een andere prijs per luier is. Dat vond ik echt te veel gedoe dus daar wilde ik niet aan beginnen. 

Luiers die ik heb meegenomen in de luiertest:

Pampers 

Kruidvat 

Bumblies  (zijn de luiers van oa Spar, COOP en Boni) 

Etos

Action

Jumbo

AH

Trekpleister

Lidl 

Aldi

 
 

De Test

Zachtheid

Ik vond de luiers van de Kruidvat, Trekpleister, Etos en Aldi opvallend zacht. De luier van de Action vond ik dan weer opvallend stroef. De rest zat er een beetje tussenin en vond ik gemiddeld. 

Rekbaarheid

De luiers van de Action en Aldi waren op zich wel rekbaar maar er kwamen scheurtjes in het rek als ik ze uit elkaar trok. De luiers van Kruidvat en Trekpleister waren extreem veerkrachtig! Ik heb Jan zelfs nog even laten voelen maar die zijn abnormaal veerkrachtig. De Bumblies was echt niet veerkrachtig. 

Vochtopname

Ik heb alle luiers op dezelfde manier getest. Ik heb eerst een keukenpapiertje neergelegd en de luier er opgelegd.  Daarna heb ik 700 ml water afgemeten en heb ik het rustig op de luier gegoten. Zodra de luier het water niet meer op nam en het water er op bleef liggen heb ik gekeken hoeveel water er nog in de maatbeker zat.

 

Ook lezen? Review: luiers van de Action

  • Pampers 

De pampers nam 600 ml vocht op. Opvallend was dat het vocht in 3 banen op wordt genomen. De luier neemt het water goed op en de luier blijft goed stevig.

  • Bumblies 

De luier neemt water niet goed op, het lijkt net alsof het er eerst een beetje vanaf rolt. Ik kan me voorstellen dat als een kindje plast dat ze in deze luier vrij snel doorlekt. De luier kan 400 ml opnemen.

  • Etos

De luier neemt 600 ml op en het vocht verdwijnt snel in de luier. Deze luier verrast mij positief.

  • Action

De luier kan 500 ml vocht vasthouden. Hij is van binnen gelukkig wel een stuk zachter dan van de buitenkant.

  • Kruidvat

550 ml kan deze luier opnemen. De luier neemt snel en goed het vocht op.

  • Trekpleister

Deze luier neemt het water ook goed op en deze luier kan ook 550 ml vocht opnemen. Ik denk dat de luier van de Kruidvat en het Trekpleister hetzelfde zijn. Bij beide luiers verschenen er ook een soort strepen in de luier als ik het vocht erover goot. Dat hadden alle andere luiers niet.

  • Jumbo

Als ik de luier open vouw valt mijn meteen het smalle opneemstuk op. Ook neemt de luier water niet goed op. Als ik het erover giet rolt er een beetje vanaf. Je weet wel, net een beetje als je een nieuwe handdoek hebt, dat neemt ook niet meteen de vocht goed op. Zodra de eerste laag vocht opgenomen is gaat het goed. Deze luier kan maar 350 ml opnemen en valt me echt een beetje tegen.

  • AH

Ook deze luier neemt het vocht niet gelijk goed op. Hij is wel zacht van binnen en hij kan 400 ml vocht opnemen.

  • Lidl

Deze luier neemt 500 ml vocht op. De luier neemt water goed op en hij voelt ook zacht van binnen.

  • Aldi

Deze luier kan maar 350 ml opnemen maar hij neemt het water wel gelijk goed op.

 
 

Conclusie

Wij gebruikten altijd al Pampers en Kruidvatluiers dus ik ga niks aan ons luiergebruik veranderen. Wel wil ik even kijken of de luiers van Trekpleister goedkoper zijn want ik denk echt dat dat ze hetzelfde zijn als de Kruidvat. Ik vond de Jumboluier echt schrikbarend slecht en die zal ik dus niet meenemen. Ook de Actionluier komt niet door mijn test en is gewoon veel te stroef en slecht van kwaliteit. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit te lezen 🙂 Ik vond deze luiertest in ieder ontzettend leuk om te doen. Mama’s meisje deed ook een test met luiers, de uitslag lees je hier.

Aanraders: 
    •  Kruidvat/Trekpleister

 

    •  Etos

 

  •  Pampers
Afraders: 
    •  Aldi

 

    •  Action

 

  • Jumbo

 

Disclaimer 

Toch maar even een disclaimer. Ik weet wel hoe dat gaat. Er is altijd wel iemand die loopt te zeuren omdat zijn/haar merk niet heeft ‘gewonnen’ bij deze luiertest. Ik heb geen connecties met luiermerken, ik verdien hier geen geld mee of wat dan ook. Ik heb geprobeerd een zo’n objectieve test uit te voeren en te testen zonder naar de merken te kijken. 

f

3 reacties op “De grote luiertest van Elkeblogt”

Ik heb altijd die van de Jumbo of die van de Lidl. Beiden geen problemen mee! Toen mijn dochter klein was (nu 4) hadden we die ook wel eens van de AH, die vond ik toen zo slecht. Nu hadden we voor onze zoon pas een pak van de AH, een stuk verbetert. Die vond de Etos vond ik eerst heel goed, maar sinds het W&P is geworden lekken ze als een gieter.

Leuk om te lezen! Zoals je al in een reactie zet; “iedereen heeft een merk die voor hem werkt.”
Ik vind de Kruidvat en Lidl luiers heel fijn! Die van de Etos vind ik echt bar slecht! Tenminste, bij ons 😉 Mn oudste 2 kindjes lekten er altijd al in door. Laatst voor onze jongste ook weer geprobeerd en ook hij was elke keer helemaal nat! Denk dat de pasmaat van een luier ook wel mee speelt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.