Klussen met een kleintje: the new start

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Er is zoveel gebeurd in de afgelopen weken/maanden dat ik voor mijn gevoel er al een heel boek over kan schrijven. Hier komt het op neer: wij hebben onze woning verkocht en een nieuwe woning gekocht. En dat allemaal binnen een week. Vandaar deze nieuwe reeks: ‘klussen met een kleintje’.

 

Hoe het begon

Afgelopen zomer hadden mijn man en ik het erover. Wij willen in de toekomst graag nog een kleintje en hopen dat ons dit is gegund. En ondanks dat we echt prachtig wonen, wonen we niet groot. Een kleintje erbij in dit huis is geen optie. Verkopen dus! Nou, ik dus de makelaar gebeld en een week later hadden we een afspraak. Een paar weken later foto’s laten maken door een professioneel bedrijf en diezelfde week zou hij nog op funda komen. Een dag later belde het makelaarsbureau dat mensen graag ons huis wilden bekijken. Leuk dacht ik! Gaan we doen. Dat de volgende dag er al een bod zou liggen hadden mijn man en ik allebei niet verwacht. Binnen 4 dagen dus verkocht!

Binnen 4 dagen hadden we ons huis verkocht!

 

Op huizenjacht

Dat ging snel! Huis verkocht binnen 4 dagen. Ik was echt een beetje in shock. Maar nu? Wij moesten zo snel mogelijk een nieuw huis vinden. Gelukkig was het diezelfde week nog ‘open huizen dag’ en hadden we een aantal huizen op de planning staan om te bekijken. Zo ook een klushuis, midden in het centrum hier in Klazienaveen. Mooie plek, grote tuin, eigenlijk hadden we de hoop daar al een beetje op gevestigd. Nadat wij hadden gekeken waren we echt heel enthousiast. Er was alleen 1 probleempje. 2 dagen later ging het huis naar de hoogste bieder. Er was dus geen tijd om met een aannemer door het huis te gaan.

 

Gokje wagen

Eenmaal thuisgekomen zaten we echt in twijfel over die woning. Wat doen we nou? Kopen of laten gaan. Het is echt een toplocatie met een grote tuin en mijn man en ik hadden eigenlijk allebei onze zinnen er al een beetje op gezet. Kopen dus! We hebben een bod gedaan en dit bod is geaccepteerd. Binnen 1 week dus een huis verkocht en gekocht. Zodra het papierwerk rond is laat ik jullie graag ons plekje zien ­čÖé

 

Binnen 1 week dus een huis verkocht en gekocht

Stressss

Wie mij ook maar een klein beetje kent weet dat ik een enorme stresskip kan zijn. Ik wil altijd alles tot in de puntjes geregeld hebben en het liefst altijd 100% zekerheid hebben. Ik hoor je denken: goede combi dus met een klushuis. Jup, dat is zo. Pff.. Wat een gestress is dit zeg. Regelen, bellen, afwachten of we de financiering rond krijgen en nog meer. Ik kan daar zo slecht tegen. Ik slaap er nu al slecht door en dan zijn we nog niet eens begonnen met klussen. Toch heb ik er ook heel erg veel zin in en weet ik dat dit een woning voor het leven is. Maar ik weet nu al: 1 keer en nooit weer!

 

Klussen met een kleintje

Ik weet nog niet precies hoe ik deze reeks: ‘klussen met een kleintje’ in ga vullen maar ik denk dat ik jullie vooral maar mee neem op ons avontuur. Ik hoop binnenkort ook foto’s te kunnen laten zien en ik wil graag eerlijk kunnen vertellen hoe de combinatie is: kind, werk en klushuis. Waarschijnlijk ga ik mijn blog op een lager pitje zetten. Ik hoop minimaal 2 blogs per week te kunnen plaatsen maar ook dat zal wel verschillen. De toekomst is dus best onzeker maar we gaan er voor!

 

 

 

 

3 Comments

  1. Wauw leuk meis! Genieten, leuk, druk

    1. Jaa dankjewel ­čÖé

  2. Ontzettend leuk, maar stressvol. Ik ken het. En al helemaal met een kleintje.
    Succes!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.