Ik heb veel te veel hobby’s

En voordat ik het door had was ik al weer aan het googelen op recepten om zelf blokken zeep te maken. Pff.. Ik heb zóveel hobby’s en zo weinig tijd.

Zoveeeeel

Ik heb wel 20 puzzels want dat vind ik zo lekker rustgevend, ik heb een naaimachine waar ik af en toe kleertjes voor Luuk mee maak, ik heb een mooie camera waar ik mijn mooie kindjes mee fotografeer, ik heb een set om kaarsen mee te maken, ik maak mijn eigen crème en zalfjes, ik hou van dingen bakken en heb natuurlijk een moestuin. Oja, en niet te vergeten mijn laatste hobby, de happy stones. En weet je wat het probleem is? Elke keer verzin ik weer wat nieuws. Dat wil ik dan helemaal uitzoeken en alles over weten. Dan weet ik het, heb ik alles onderzocht en verzin ik weer wat nieuws. Mijn hoofd blijft gewoon bezig.

Het is ook niet persé dat de hobby’s elkaar afwisselen. Het is meer dan de hobby’s zich opstapelen. Ik vind gewoon alles leuk! En ik heb zo vreselijk weinig tijd!! Zelfs als ik kindloos was, geen huishouden en werkloos zou zijn, dan zou ik nog te weinig tijd hebben. En dat is het hele probleem. Mijn hoofd wil véél te veel en er is geen rem.

Dromen mag toch?

Ik heb ook regelmatig leuke ideetjes om bedrijfjes op te starten. Zo heb ik natuurlijk al mijn blog wat ook een uitgelopen hobby/werk is. Maar het lijkt me ook geweldig om bijvoorbeeld een webshop te beginnen. In iets van duurzaam speelgoed ofzo. Ik heb al een website en een bereik. Maar ‘gelukkig’ kan mijn man mij dan even weer uit de droom helpen. ‘Wanneer ga je dat allemaal doen dan Elke?’. Ja, goeie vraag, geen idee. En dat is het hele probleem.. Tijd. En zo heeft mijn hoofd wel vaker dat soort hersenspinsels. Ik weet het wel, ik moet gewoon even rustig aan doen en accepteren dat dingen niet kunnen. Ooit, als de kinderen groter zijn. Dan heb ik meer tijd. Dan kom ik met iets. Geen idee wat, daar laat ik mijn hoofd nog even op door fantaseren 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.