Op een leuke manier aan elkaar denken in coronatijd

We hebben al meer dan een jaar last van dat ellendige virus. En hoewel het einde heel langzaam in zicht lijkt te komen hebben we denk ik nog een lange weg te gaan. We moeten er het beste van maken en in deze periode toch een beetje aan elkaar denken. Ik heb een aantal leuke tips en activiteiten opgezocht en verzameld.

Aan elkaar denken in coronatijd

Spelletjes doen

Twister is natuurlijk een beetje lastig via beeldbellen maar met een beetje creativiteit kun je best wel wat spellen doen. Wat dacht je van ganzenbord? Bij 1 iemand staat het spel en worden de ganzen verschoven. De rest zorgt er voor dat er twee dobbelstenen zijn om mee te gooien. Of wat dacht je van galgje of iets uitbeelden. Of stuur de hele familie een digitale bingokaart die ze uitprinten en ga lekker bingo spelen.

Met volwassenen kun je natuurlijk prima samen een spel als hints doen. Of misschien wil iemand wel een ‘pupquiz’ maken. Met een hapje en een drankje er bij is het net echt ­čśë

Een kaartje of cadeautje sturen

Jarig zijn in deze coronatijd is helemaal niet leuk. Ik vind het vooral sneu voor de kinderen. Toch kun je heel makkelijk een jarige blij maken. Een verjaardagkaart maak je snel online bij kaartje2go. Binnen 4 stappen is de kaart gekozen geschreven en verstuurd. Je kunt hem persoonlijk maken door een eigen foto toe te voegen. Door er een klein cadeautje bij te doen maak je het helemaal speciaal voor de jarige. Uiteraard gingen wij voor chocola ­čśë Maar een cadeaubon, kleurboek of knuffeltje kan ook. Oja, en de eerste kaart is ook nog eens gratis.

Voorstelling geven

Misschien willen de kinderen wel een voorstelling geven voor de familie? Een goochelshow, dansact, poppenkast? Of willen juist opa en oma een toneelstukje doen voor alle kleinkinderen. Dat is toch geweldig! Of als vrienden onder elkaar een karaoke avond via beeldbellen? Geen idee of het werkt. Klinkt wel gezellig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.