Ik doe altijd te veel in de vakantie

Ja zeg het maar..

Druk druk druk..

Het zal wel in het aard van het beestje zitten. Ik bedoel, je weet nog wel van die burn-out toch? Anders praat ik je even bij. Hoe dan ook neem ik me elke vakantie weer voor om rustig aan te doen en te genieten van de vrijheid maar doe ik elke vakantie weer te veel. Het ergst is het als ik grote vakantie heb. Ja, ik werk in het onderwijs mensen. Ik heb inderdaad zo’n 5 weken vakantie. En het is heerlijk! Je begrijpt dat het een kwestie is van overuren die ik in die weken aflos. Van mij hadden het ook 3 weken mogen zijn en dat die andere weken over het jaar verdeeld worden. Maar dat is een ander verhaal, ik dwaal af.

Wat moet dat moet?

In de maanden voordat het überhaupt vakantie is begint het al. Dan komen er dingen in mijn hoofd die ik graag wil doen waar ik eigenlijk helemaal geen tijd voor heb. Ik noem even een paar klusjes als een muur schilderen, de speelkamer van onder naar boven uitzoeken en opruimen. Je snapt hem, dat soort dingen waar niemand zin in heeft maar die af en toe wel moeten gebeuren. In de weken voordat ik vakantie heb begin ik met het inrichten van de vakantie. Altijd ‘moet’ ik van mijzelf de ramen wassen, keukenkastjes schoonmaken, de badkamer van onder tot boven reinigen dat soort stomme dingen. Maar ja, het moet soms.

Chill nu!

Dan komen er nog de leuke activiteiten. Ik heb altijd een stuk of wat vriendinnen waarmee ik wil afspreken, ik wil naar de dierentuin, naar Ballorig, naar een museum, het bos, kabouterpad en ik wil wat haarbanden naaien, broekjes voor Luuk en spelletjes spelen. We gaan ook nog een weekje op vakantie. Oftewel, binnen no-time is die hele vakantie propvol gepland. En denk ik in week 4 van de vakantie, wat ben ik toch allemaal aan het doen. Is het geen tijd dat ik even gewoon rust neem? En elke vakantie doe ik gewoon weer hetzelfde. Het enige moment waarop het me echt lukt om rustig aan te doen is wanneer ik echt op vakantie ben. Maar ja, dat wordt een duur grapje als dat 5 weken lang moet gebeuren.

Aan de andere kant is het wel weer een productieve vakantie. Ik doe alles wat ik moet doen en wil doen. Het huis is mooi aan kant, de klusjes zijn gedaan en heb ook heel veel leuke dingen gedaan. Maar of ik echt ben uitgerust? Misschien moet ik gewoon iemand hebben die mij met handboeien aan de bank vastmaakt. Vrijwilligers?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.