Hoeveel geld besteed ik aan pakjesavond?

Hoeveel geld besteed ik eigenlijk met pakjesavond aan mijn kind? Ik vertel je het zelf + ik vroeg het mijn volgers op facebook. Ook nam ik een poll af op mijn instagram en die gegevens laat ik je vandaag ook zien.

 

 

Pakjesavond dus

Eerlijk? Ik zou willen zeggen dat ik mijn kind heel bewust cadeautjes koop voor mijn kind. Het liefst ecologisch/biologisch en weet ik veel wat voor logisch speelgoed. Ik zou willen zeggen dat ik mijn kind niet verwen met bulten speelgoed maar dat ik een deel van het budget geef aan de kansarme kindjes in Afrika maar dat is dus allemaal NIET WAAR! Sterker nog, ik verwen dat kind tot op het bot. Het begint meestal heel onschuldig en goed. Rond begin oktober weet ik dat Sinterklaas er aan komt. Zo af en toe kom ik iets tegen waarvan ik denk: dat is handig voor in de zak. Met als gevolg dat ik begin november alle cadeautjes al in huis heb en met Sinterklaas ik 2 goedgevulde zakken heb voor die jongen. SHAME ON ME!

 


 

Loes: De kids zijn beide helemaal My Little Pony fan!! Dus we hebben vast ingeslagen voor pakjesavond! Het My Little Pony-merk is best duur.. Dus sowieso dat ik de figuren alleen koop als ze ergens zijn afgeprijsd. Bij Kruidvat en de Action afgelopen weken héél veel geluk gehad! Zeker tientallen euro’s bespaard! 😃 Een budget hebben we dit jaar niet echt. Gewoon niet te gek doen, zorgen dat alles een beetje in toom blijft, haha!

 

Lianne: Per kind wordt er €15,- vergoed door opa en oma. Zelf krijgen ze tussen €25,- en €40,- pp nog aan diverse cadeautjes erbij en ook 1 gezamenlijk cadeau een spel. En ik let zeker op de prijs, zowel over de grens als in de boeken. Koop ruim van tevoren in. Maar erg druk in december, jongste dochter op de 23ste jarig. Dus echt selectie maak ik kort voor 5 dec. Of van Sint of van ons voor haar verjaardag.


Wat koop ik dan allemaal?

Nou, zo was ik een tijdje geleden bij de Action en daar zag ik zo’n leuke graafmachine voor een paar euro. Meenemen dus! Ook heb ik via marktplaats een paar brandweerauto’s voor een paar euro weten te scoren. En aangezien meneer echt gek is op auto’s en dat soort vervoermiddelen leek me dit een goede deal. Ik had een kortingscode gekregen van Wehkamp en Gijs is gek op toet toet van V-tech. En daar was deze leuke parkeertoren al in de aanbieding. Je snapt het. Dat kan deze ‘gat-in-de-hand-moeder’ niet laten liggen. Ach zoveel is het nog niet eens maar aangezien het nu begin november is dat ik dit typ en dat betekent dat ik nog meer dan een maand moet zonder iets te kopen weet ik dat dit onmogelijk is voor mij. Hoeveel ik dus uitgeef? Rond de €50,- en nog een beetje erbij ;).


Sylvia: Mijn zoontje krijgt van ons ongeveer voor €50, maar oom en tante en opa en oma geven ook wat, en dat is aan hunzelf. Mijn dochtertje is dan 4 maanden dus die krijgt nog niet veel, een rammelaar of iets degelijks… kan echt genieten van Pakjesavond dus dat mag voor ons ook wat kosten… ze geloven maar zo even…

Kimberly: Hier dit jaar een budget van 100/150 euro voor 1 kindje. En er mag 2 keer een schoentje gezet worden. Heb al 2 schoencadeautjes gehaald en 5 cadeautjes voor pakjes avond. Hier is het een combi van goedkopere cadeautjes met wat duurders. Voornamelijk véél! Maar daar houden wij van. Het is 1 keer per jaar en zolang het kan maak ik er een sport van om zoveel mogelijk te halen voor een net bedrag. Hebben nu dus 7 cadeautjes liggen, en was daar 25 euro voor kwijt. Ze krijgt van familie ook nog cadeautjes op 5 dec.


 

Uitslag poll op instagram

Op mijn instagram heb ik mijn volgers de volgende vragen gesteld en hierbij dus gelijk de uitslag.

Grappig om te lezen! Blijkbaar zijn de meeste mensen dus wel heel bewust hiermee bezig. Leuk!

 

En hoeveel geef jij uit met pakjesavond? 

 

* De links in dit artikel zijn affiliate links. Klik je op een link en koop je dan iets? Dan krijg ik een klein percentage van de winst. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.