Door Marjolein: 10 x wat ik nooit zou doen als ik mama word

Ik kan mij nog goed herinneren voordat ik mama werd dat ik een aantal dingen zei NOOIT te zou gaan doen wanneer ik mama zou worden en KIJK MIJ NU! Ik heb er een top 10 van gemaakt omdat ik het wel leuk vind om met jullie te delen.

 

10 x wat ik nooit zou doen als ik mama word

 

Kussie

Een dikke kus krijgen van je kleintje. Mmmmm.. helemaal onder de snottebellen. (echt niet fijn hoor, maar alles voor je kleintje toch?) Soms ontkom ik er niet aan en gebeurt mij dit ook. Lauren is gek op knuffelen en op het geven van een kus. Jeej, we krijgen weer een snottebellenkus. Het hoort er allemaal bij. Want even de neus schoonmaken wordt al een hele strijd omdat mevrouw zich dan gaat verstoppen wanneer je met een doekje aankomt lopen. En soms komt ze onverwachts een kus brengen en heb je geen tijd om haar neus schoon te maken. Dan kun je die kus toch echt niet weigeren, of wel?

 

Bah!

Smerige handen van het eten. Ik zag mijn tante vroeger wel eens de handen afslikken van mijn neefje en nichtje. Ik dacht echt, NOOOO, dat ga ik dus nooit doen! Helaas, soms doe ik dat wel eens. Even snel hoppa de vingers in mijn mond en ze zijn weer schoon. Vooral als ze zelf een toetje heeft gegeten is dat natuurlijk helemaal niet erg. Heb ik toch nog eens de kans om een Danootje te eten.

 

Leestip: Door Marjolein: de peuterpuberteit

 

Even ruiken

Heeft ze nu gepoept? Hoor ik iemand achter mij zeggen. Ik zie dat ze haar kleintje optilt en ruikt aan de broek van haar kindje. Oh nee, middenin het restaurant? Dat meen je niet? Dit was voordat ik zelf een kleintje kreeg iets wat ik regelmatig zag gebeuren.  Ja, dat doe ik nu dus OOK wel eens. Wanneer ik denk dat ze heeft gepoept, til ik haar op en ruik ik aan haar billen. Het maakt mij niet uit waar ik ben. Je moet toch weten dat ze heeft gepoept?

 

Snoepie

Een snoepje of een koekje. Nee echt nog lang niet. Pas als ze twee of drie is kan ze een snoepje krijgen. Daarvoor ECHT niet. Ik kan je zeggen dat is dus echt mislukt. Bij opa en oma kreeg ze voor het eerst rozijntjes en de M & M op het tafeltje bij de oma van mijn vriend heeft ze sinds vorige weekend ook ontdekt. HELP! Nee, zeggen begrijpt ze steeds beter. Soms begint ze te krijsen en gaat ze door want als mevrouw iets wil dan wil ze het. Gelukkig vinden mijn vriend het echt niet goed als ze continu snoepjes en koekjes krijgt.

Er bestaat natuurlijk wel een verschil met dagelijks een snoepje of een iets gezoet   koekje. Na het middagslaapje krijgt Lauren zo nu en dan een soepstengel, een naturel biscuittje of een knabbelstengel.

 

Verschonen

Mijn kleintje overal verschonen. Het moet toch gebeuren. Ik had er altijd een bepaald beeld bij en wilde Lauren niet overal zomaar neerleggen om even haar broek te verschonen. In het begin heb ik het heel lang vol gehouden om steeds het aankleedkussen of matje er onder te leggen. Ook zocht ik voorheen de verschoonruimtes echt op. Daar voelde ik mij prettig bij. Nu heb ik soms aan een handdoekje genoeg en leg ik haar zo even op tafel of op een plek waar het op dat moment kan. Je wordt er heel handig in kan in je vertellen. Heel snel even een luier verschonen. Ik krijg soms wel eens het excuus van mijn vriend te horen; doe jij het maar even, jij kunt het zo snel. Dan ben ik overgehaald en doe ik het.

 

Mooie mama

Ik ging vroeger nooit zonder make-up op de deur uit. En je voelt hem al aankomen. Nu ik mama heb maakt het mij soms geen eens uit. Er zijn soms dagen dat ik echt zoiets ik heb van toedeloe. Even geen make-up. Ik gebruik niet zoveel, het is een crème, oogpotlood en wat poeder op de wangen,. Ik voelde mij altijd ‘naakt’ zonder make-up. Het is een doel om de komende tijd wat meer aandacht te schenken aan mijn uiterlijke verzorging. Als mama mag je er ook goed uit zien vind ik.

 

wat-ik-nooit-zou-doen-als-ik-mama-was

 

Shoppen

Ik ben gek op winkelen. Tijdens mijn studie werkte ik bij de H&M. Ik kwam wekelijks thuis met iets nieuws. Die personeelskorting was altijd erg fijn. Ik heb een stuk of 35 blazers in de kast hangen. Nog allemaal van die tijd. Ik draag ze niet zo vaak, maar vind het zonde om weg te doen. Er zitten neutrale kleurtjes bij die je overal mee kan combineren. Nu koop ik ook zo af en toe nog wel eens iets voor mijzelf. De laatste keer dat ik echt shoppen was met een vriendin in een andere stad was in mei van dit jaar. Ik koop tussendoor wel eens iets als ik iets leuks zie hangen, maar meestal als ik ga shoppen kom ik met kleertjes thuis voor Lauren. Ik heb nu ook een online shoppen van eigen gemaakte kleertjes ontdekt. Afgelopen vrijdag met de Black Friday heb ik voor het eerst iets besteld. Ik durfde het steeds niet, maar dacht met die extra korting wil ik het wel proberen om te kijken of die kleertjes echt de goede maat hebben. Ik heb een sweater besteld bij Ebzo. Spannend.

 

Koffie

Dronk ik voorheen zo af en toe een kop koffie. Drink ik het nu echt dagelijks. Ik voel mij nu ik koffie drink echt oud. Haha, oeps. Terwijl ik 29 bent. Volgend jaar bereik ik de 30 jaar!

 

Televisie kijken.

Ik zag bij sommige mensen de tv gedurende de ochtend of middag aan staan. Ik zei altijd; als ik een kleintje krijg mag die een half uurtje per dag tv kijken hoor. Langer nog niet. Zie ik hier nu regelmatig de tv aan staan omdat het ‘makkelijk’ is wanneer ik aan het poetsen of koken ben. Het gebeurt echt niet dagelijks dat ik mijzelf daarop betrap, maar soms denk ik wel even van hoelang staat de tv al aan?

 

Missen

Ik kan echt niet zonder mijn dochter. Ik vind het heel gezellig als ze uit logeren gaat of als mijn vriend en ik even tijd hebben voor elkaar om op verjaardag of visite te gaan. Ik vind het alleen echt niet altijd leuk om haar te moeten missen. Ik heb het eerste jaar nog fulltime gewerkt ben ik nu echt mega blij dat ik daar verandering in heb gebracht. Ik werk nu bijna een half jaar parttime en ik vind het heerlijk. Zo heb ik ook meer tijd met Lauren. Ooit moet ik haar loslaten, ik weet het, maar nu mag ze nog lekker klein blijven en als ze dan weer om mama vraagt vind ik het heerlijk. Die dikke knuffels van haar zijn toch het fijnste van allemaal!

 

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen. Mijn volgende blog zal in het nieuwe jaar zijn. best een gek idee. Het jaar is omgevlogen. Vind je het leuk om mijn blogs te lezen? Volg mij dan op instagram ik heb sinds kort een eigen blog geopend en daar schrijf ik wat vaker. Ook zie je daar mijn leuke spullen die ik verkoop en die je in de vorige blog kon winnen.

En anders wens jullie allemaal een hele fijne Sinterklaas, Kerst en een goede jaarwisseling en zien jullie mij weer terug in januari 2018!

 

Liefs

Xx

Marjolein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.