Hoera! Luuk is 1 jaar!!

Hoera! Luukk is 1 jaar!! Mijn liefste baby is geen baby meer. Wat een heerlijk, heftig jaar was dit. Even een terugkijk op het eerste jaar met mijn boef <3

Mijn kleine baby <3

O, o, o wat gaat het snel! Zo verschrikkelijk snel. Ja, daar is ie, cliché nummer 1. Bij Gijs ging het eerste jaar snel maar bij een tweede voelt het alsof het nòg sneller gaat.

Laat ik beginnen bij de bevalling. Die bevalling die precies ging zoals ik had gewild. Die bevalling die zo anders ging dan die van Gijs en waar ik dus met een goed gevoel op terug kijk in plaats van jaren later nog stress er van hebben. Ik herstelde snel en Luuk deed het goed! Het stoppen van de borstvoeding was wel een domper maar al met al was het gewoon goed. We vonden al vrij snel een ritme. Ondanks dat we midden in een lockdown zaten maakten we er een fijne tijd van. Eigenlijk kregen we zo de kans om rustig aan elkaar te wennen. Pff.. Nu ik dit schrijf lijkt het al een eeuwigheid geleden. Dat kleine baby’tje op mijn armen. Wat kan een jaar toch een verschil maken.

Kleine druktemaker

Vanaf het begin wist ik dat dit geen rustige baby was zoals Gijs altijd was geweest. Luuk keek al snel met open ogen de wereld in. Hij wilde niet liggen maar rechtop. En als hij honger had of in de maxi cosi moest dan moest je je bergen. Jeetje wat kon dat jonkie gillen. Een heel ander kind dan we gewend zijn. Bij dit jongetje gaat de motorische ontwikkeling ook supersnel! Hij wil ook steeds van alles kunnen, zit geen moment stil en is niet bang. Nu bijna een jaar en hij loopt al overal langs, hij klimt overal op en staat ook al met losse handen. Die eerste stapjes kunnen niet lang meer duren. Meneer heeft haast. Meneer wil groot zijn. En ik geniet daar ontzettend van.

De downs

Echt ziek ben je niet veel geweest. behalve dan dat je met een half jaar Corona kreeg. Maar na een paar dagen was hij daar ook alweer bovenop. Wel heb ik een keer in paniek de huisarts gebeld omdat Luuk leek te stikken. Gelukkig is dat met een sisser afgelopen. Na dit incident heb ik eerst maar eens allerlei EHBO filmpjes bekeken. Man wat was ik geschrokken.

Zo’n fel karakter heeft ook zo zijn uitdagingen. Als meneer iets wil dan wil meneer het meteen. Slapen is voor baby’s en Luuk is allang geen baby meer en werkelijk helemaal niks is meer veilig in ons huis. Alles is afgeschermd met hekjes, klemmen en beveiliging. Wat ben je een heerlijk ventje. Binnenkort voor het eerst naar de kinderopvang. Bij mijn oudste vond ik het zo spannend maar ik weet zeker dat Luuk het geweldig gaat vinden. Hij is er gewoon aan toe. Ga ergens anders de bende maar een keer slopen 😛

Lieve Luuk! Wat ben je toch een heerlijke man <3 Op naar nog een jaar avonturen met jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.