Gratis speeltuin bij het Veenpark

Het Veenmuseum is niet alleen een geweldig openluchtmuseum voor een dagje weg. Maar is ook leuk voor een uurtje. De kinderen zullen zich goed vermaken in de gratis speeltuin bij het Veenpark.

speeltuin-bij-het-veenpark

Veenmuseum

Het stond al een hele tijd op mijn ’to-do-lijst. De gratis speeltuin bij het Veenpark wilde ik toch wel eens met mijn oudste bezoeken. Niet dat ik het niet ken. Ik heb er zo’n 5 jaar gewerkt. Vandaar dat ik er nog nooit over geschreven heb. Ik ben zo vaak in dat park geweest dat ik voor de eerstkomende 10 jaar wel verzadigd ben. Laatst staan dat ik dan volle pond aan entree ga betalen. Al is een rondje met het treintje voor de kinderen natuurlijk wel geweldig. En ben je er nog nooit geweest dan is het Veenpark echt heel leuk! Maar samen met Gijs naar de speeltuin leek me wel heel leuk. En had ik gelijk wat toe te voegen aan mijn pagina met uitjes in Drenthe. Win-win noemen we dat ­čśë

Gratis speeltuin bij het Veenpark

Je moet het maar net weten, maar de speeltuin is dus helemaal gratis. Je kunt gewoon via de hoofdingang of via de zijingang. Wil je naar het museum zelf, dan ga je met je entreeticket door het poortje. Maar voor de speeltuin is dat dus niet nodig. De speeltuin is ruim opgezet. Er is een deel met een ruim grasveld met daarop enkele toestellen en een soort digitaal spel. Gijs vond dat laatste helemaal niks haha.

speeltuin-bij-het-veenpark

No ice cream

Ook heb je een deel speciaal voor de kleintjes. Vlakbij het terras is het peuterdeel met een hek eromheen zodat ze er niet zomaar vandoor rennen. Je hebt er onder andere een speeltoestel met glijbanen en nestschommel. Het terras zelf is ook heel ruim opgezet. De tafels en stoelen staan ver uit elkaar. Ik baalde dat ik mijn lactosetabletjes was vergeten. Als ze nog hetzelfde softijs hebben als vroeger was dat het lekkerste softijs van heel Drenthe als je het mij vraagt. Maar goed, al balend gingen we maar verder.

\\

De speeltuin voor de groten

De speeltuin voor de oudere kinderen bevindt zich aan de andere kant van het treinspoortje. Je kunt er met een bruggetje naar toe. Het is helemaal omheind en de kinderen kunnen geen kant op. Nadeel is wel dat je er weinig tot geen zicht op hebt. Ik ben zo’n moeder die met zijn kind gaat spelen dus in dit geval hebben we dat ook gedaan. Samen met de kleuter gingen we dus het bruggetje over naar het eerste deel van de speeltuin. Dit deel van de speeltuin is helemaal in de sferen van het park gemaakt. Met van die leuke turfhuisjes als speeltoestellen. Elk huisje is weer anders ingericht. Echt heel leuk!

Aan de andere kant van de huisjes staat nog een groter ander toestel. Echt uitdagender voor grotere kinderen. Het was een vrij hoog toestel met een grote glijbaan, netten, loopbruggetjes en een deel waarbij je zand kon takelen. We zagen dat het zand takelen niet meer mogelijk was aangezien de bakjes er af waren. Voor de rest is het gewoon een erg uitdagend toestel voor kinderen. Verderop waren nog een aantal schommels die wij natuurlijk ook uitvoerig hebben getest.

speeltuin-bij-het-veenpark

Er is meer

Verderop is er nog een tweede eiland met n├▓g een toestel. Dit toestel heeft de vorm van een schip. Hier kunnen kinderen ook nog eens hun ei kwijt door lekker te klimmen en te spelen.

speeltuin-bij-het-veenpark

Conclusie:

Zeker een aanrader voor als je in de buurt woont. Voordeel is de gratis entree in combinatie met het ruime terras. De toestellen zijn erg uitdagend en er is voor alle leeftijden wel iets te vinden. Nadeel is dat er weinig zicht op de grote toestellen is. Lees alle gratis speeltuinen van Drenthe in de blog.

Openingstijden: Dezelfde tijden als het park zelf
Adres: Berkenrode 4, 7884 TR Barger-Compascuum
Voorzieningen: Bij de speeltuin zit een restaurant/kiosk met toilet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.