Geen baby meer in dit huis

You did what?

Ik durf het bijna niet te zeggen maar als iemand aankondigt dat ze zwanger is van een derde kindje dan is mijn eerste gedachte ‘Wat? Waarom? Weet je het zeker? Was het expres?’. Ik schrik van die eerste gedachte en herpak mij snel. Natuurlijk feliciteer ik de ouders en ben blij voor ze. Ik gun iedereen het leven waar ze van dromen. Of dat nou zonder kinderen is of een elftal met koters. Ik moet soms even schakelen en me realiseren dat er mensen zijn die andere wensen hebben.

Als ik een geboortebord zie denk ik: poeh, ben blij dat we dat gehad hebben.

Vol is vol!

Dat ik dat denk zegt al genoeg. Wij zijn compleet en hebben geen kinderwens meer. Het is een gevoel in combinatie met logisch nadenken. Ons huis heeft niet meer slaapkamers, ik heb geen heimwee naar een zwangerschap en als ik een geboortebord in iemands tuin zie denk ik ‘poeh, blij dat we dat gehad hebben’. Nee, het is echt gewoon klaar. Met elk beetje vrijheid dat ik terugkrijg ben ik enorm blij. Ik vind het heerlijk dat Luuk steeds meer dingen zelf doet en dat het echte baby er al af is. Lekker met hem spelen, donderjagen en naar de indoor speeltuin. Weg met de flesjes, nachtvoedingen en spuugdoekjes. Ik mis er niks aan. Nee dat lieg ik. Het was op zich wel fijn dat hij niet alle keukenkastjes leeg trok, de afstandsbediening sloopt, aan je haren trekt en de hele dag aan je broek hangt. Maar voor de rest niks haha.

Mijn mannen <3

Want wat ben ik blij met mijn jongens. Mijn 2 ventjes die mijn wereld zoveel mooier en compleet maken. Die kereltjes die zorgen dat ik een beter mens ben, die laten zien dat je van de kleine dingen moet genieten, dat bij elkaar zijn genoeg is. Wat ben ik blij met dat ik ze heb. en wat ben ik blij dat Luuk geen tweeling was haha. Al zouden we daar uiteindelijk vast ook heel blij mee zijn. En mocht ik toch ooit per ongeluk zwanger worden dan zullen we onze weg daar ook wel in vinden. En zou dat kindje alle liefde krijgen die het nodig heeft. Want de zwangerschap bewust afbreken zou ik niet kunnen en niet willen. Maar geloof mij, het is goed zo en dat is voor iedereen het best!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.