Burn-out update – de laatste

Niet omdat ik al helemaal beter ben, maar dit is na een half jaar toch mijn laatste burn-out update.

 

 

Het gaat goed!

Eindelijk durf ik te zeggen dat het goed met mij gaat. Ik ga echt met sprongen voor uit ook al zeg ik het zelf. Ik geniet op het moment weer echt van mijn leven. Spelen met Gijs, lesgeven op school en het verdere ‘gewone’ leven. Geloof me, er was een periode dat ik me gewoon elke dag zo slecht voelde dat ik me afvroeg of ik überhaupt wel weer beter werd. Ik zeg niet dat ik er al ben. Ik werk nu 3 dagen van 5 uur terwijl ik in het totaal iets van 24 uur werk. Ik doe ook nog niet al mijn taken maar dat komt wel weer. Ik heb er vertrouwen in. Toch zijn de mindere dagen er ook hoor. Vooral als ik heb gewerkt ben ik echt ontzettend moe. En in ruimtes zijn met veel mensen en lawaai is nog steeds niet fijn. Toch lukt het mij in ieder geval weer, en daar ben ik ontzettend blij mee.

 

Wat heb ik geleerd?

Oeh, ben je klaar voor een reeks aan clichés? Deze burn-out is denk ik goed voor mij geweest. Ik pushte mijzelf dagelijks om alles perfect te moeten doen. Nu kan ik dat wat meer loslaten. Alle ballen moesten constant hoog gehouden worden, en nu kan ik dat iets meer loslaten. Als jullie het interessant vinden hoe ik met behulp van een coach heb geleerd wat meer los te laten, nee te zeggen en voor mijzelf te kiezen dan hoor ik dat graag 🙂 Toch vind ik het best wel een beetje eng om weer beter te worden. Wat als ik weer in oude gewoontes verval? Ik hoop gewoon dat ik dit nooit meer vergeet.

 

Balans en de decemberactie

Voor wie onder een steen heeft gelegen, ik ben een decemberactie gestart. En dat loopt een beetje uit de hand 😉 Dagelijks krijg ik berichtjes, mailtjes en telefoontjes van mensen die willen helpen. Echt geweldig! Ik denk dat zo’n actie voor een groot deel alleen maar bijdraagt aan mijn herstel. Je voelt je zo nutteloos als je in een burn-out zit. Je wilt gewoon zo graag iets doen maar je kunt niet. Eindelijk heb ik weer het gevoel dat ik iets voor iemand kan betekenen. Wel moet ik echt balans houden hoor. Even die telefoon aan de kant en gewoon wat anders gaan doen. Anders wordt het op sommige dagen wel heel erg veel.

 

En toen kwam de man met de hamer ..

Nooit meer iets over een burn-out?

Ik weet het niet. Het zal nog wel eens genoemd worden hoor. En misschien ga ik er nog wel eens een artikel over schrijven. Maar ik wil niet meer maandelijks er over kletsen. Het komt elke keer een beetje op hetzelfde neer. Het gaat beter maar het is nog niet over. Dus ja, we zien wel 🙂 In ieder geval bedankt voor al die mensen die mij een berichtje hebben gestuurd of een reactie hebben geplaatst in mijn herstel. Dat deed me echt ontzettend goed <3

 

 

 

 

7 Comments

  1. Wat fijn dat je weer wat kan genieten.
    Heel veel sterkte toegewenst en hopelijk gaat het vanaf nu aan alleen nog maar berg opwaarts!
    Heel veel liefs

  2. Wat fijn! Hopelijk vanaf nu steeds beter. Mij lijken de tips heel interessant!

    1. Oké dan denk ik dat er binnenkort een blog over ga schrijven:)

  3. wat fijn dat je weer kan genieten! En wat tips betreft die zijn altijd welkom 😉

  4. Wederom een herkenbaar verhaal! Een tip voor ruimtes met veel lawaai: de geluidsfilterende oordoppen van Alpine! Werkt heel rustgevend en je kunt de mensen om je heen goed verstaan. Succes met het ‘laatste stukje’ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.