Gastblog: Een speelkamer voor stoere jongens

Jongens zijn vaak erg druk en vol met energie. Vandaar dat het fijn is als ze een ruimte hebben waar ze al die energie mogen gebruiken. Maar hoe richt je dan een speelkamer in voor je zoontje(s)? Lees verder in dit artikel om erachter te komen hoe je dit doet.

 

Veiligheid voorop

Jongens, groot of klein, zijn soms erg druk en onvoorzichtig. Ze rennen, schreeuwen, vallen en spelen op energieke wijze. Daarom is het belangrijk om wat maatregelen te nemen om je jongens veilig te houden. Dek bijvoorbeeld scherpe randen af, omdat kinderen vaak tegen dingen aan stoten tijdens het spelen. Let goed op losliggend speelgoed of kabels die door de kamer lopen, het komt vaak voor dat kinderen over deze dingen struikelen. Als je planten hebt, let dan goed op of deze planten giftig zijn voor kinderen. Tot slot is het belangrijk om op te letten met accessoires, omdat die nog wel eens sneuvelen tijdens het ravotten.

 

Gezellige inrichting

Er zijn een paar dingen die elke stoere speelkamer nodig heeft op gebied van inrichting. Ten eerste is goede verlichting erg belangrijk. Vooral natuurlijk licht is gewenst, omdat je de energiekosten van lampen bespaart. Ook geeft daglicht de speelkamer een fijne uitstraling en heeft het een positief effect op het humeur van de kinderen. Met grote kozijnen zorg je voor meer lichtinval en lijkt het alsof je meer ruimte hebt. De kosten van kozijnen vervangen zijn het zeker waard wanneer je beseft wat voor positief effect het heeft op de uitstraling van de kinderkamer, tevens zijn deze kosten vaak lager dan dakkapel prijzen. Al dat extra daglicht geeft de speelkamer een frisse en vrolijke feeling. Verwerk op gebied van inrichting veel vrolijke kleuren en richt ook een speciale speelhoek in. Door de kinderen een speelhoek te geven geef je ze een leuke ruimte waarin ze mogen spelen en zich geen zorgen hoeven te maken over het achterlaten van rommel.

 

Genoeg speelgoed

Om al die energie kwijt te raken hebben jongens een speelkamer nodig waarin ze genoeg mogelijkheden hebben om te spelen, rennen en andere dingen te doen. Leuk speelgoed speelt daarin een belangrijke rol. De meeste jongens spelen vooral veel met auto’s, ballen, dino’s, transformers en anders soortgelijk speelgoed. Het is dus belangrijk dat er voldoende speelgoed beschikbaar is in de speelkamer. Een gaming console is ook een leuke toevoeging, dat is iets wat de meeste jongens wel leuk vinden. Let wel op wanneer je meerdere jongens hebt die gebruik willen maken van de game console. Om ruzies te voorkomen bespreekt je met de jongens dat ze samen moeten spelen of een voor een moeten spelen. Spreek ook af hoe lang ze maximaal mogen spelen. Door duidelijke afspraken te maken begrijpen kinderen goed wat van hen verwacht wordt.

 

* Dit artikel bevat gesponsorde content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.