4 maanden overspannen – vakantie & valkuilen

4-maanden-overspannen

Het is weer tijd voor een update. Inmiddels ben ik 4 maanden overspannen wilde ik even bijkletsen hoe het gaat.

 

4-maanden-overspannen

Hoe gaat het?

Eigenlijk gaat het best oké. Er zijn dagen dat ik me best wel weer ‘gewoon’ voel. Aan de andere kant zijn er ook dagen dat ik helemaal niks kan hebben en het liefst de hele dag op de bank lig. Maar over het algemeen gaat het steeds beter. Ik doe 1 activiteit per dag. Denk aan: huis schoonmaken, met Gijs naar de kinderboerderij of even bij een vriendin op visite. Meer lukt nog niet maar ik ben al heel erg blij dat dit lukt 🙂 Voorheen lukte dit namelijk al niet eens.

 

Vakantie!! 

Nu moet ik ook zeggen dat de vakantie echt helpt hoor. Herstellen is gewoon hard werken en als je dan ook nog moet integreren is dat gewoon pittig. Dat heeft verder niks te maken met het werk wat ik doe, dat vind ik leuk en ik hoop dan ook dat ik straks mijn werk weer gewoon op kan pakken. Maar ik ben zo bezig met mijn herstel en met mijzelf dat re-integreren dat soms in de weg staat.  Ook werkt op vakantie gaan heel goed. Even weg van alles. Ipad overdag uit en gewoon lekker genieten.

 

Keuzes maken

Na 4 maanden overspannen te zijn heb ik zeker wel wat geleerd. Ik ben de hele dag bezig met keuzes maken. Mijn hoofd is onbewust steeds bezig met leuke ideeën verzinnen. Voorheen luisterde ik gelijk naar dat idee maar dat moet ik dus snel afleren. Dus bij alles wat in mijn hoofd op komt moet ik eerst bedenken of het wel een verstandig besluit is. Klinkt een beetje vaag hè! Maar als ik voorheen opeens zin had om een taart te bakken dan ging ik naar de winkel en haalde ik alles op. Nu moet ik eerst goed nadenken over de consequenties. Is het een goed moment om naar mijn hoofd te luisteren? Of kan ik het beter op een ander moment doen. Meestal gebeurt dan het laatste. Maar als je altijd gewend bent om naar je hoofd te luisteren is het best hard werken om het allemaal anders te doen.

 

Bloggen

Zoals je kunt merken ben ik best al wat meer online. Ook hier probeer ik goede keuzes in te maken. Ook al vind ik bloggen ontzettend leuk, ik heb soms de neiging om helemaal door te slaan. Dus alleen bloggen als ik me goed voel en als ik er zin in heb en mijn blog blijven zien als hobby, niet als werk. Ik wil mezelf niet constant vergelijken met andere bloggers. Sommige bloggers hebben veel meer lezers, tja.. jammer dan! Wil ik me niet meer aan meten. Dit is mijn hobby. Mijn werk is juf zijn. Ik heb ook met mijzelf afgesproken dat ik sowieso geen onbetaalde reviews meer doe. En alleen opdrachten aan neem die écht bij mij passen en waar ik geen stress van krijg. Nu krijg ik geen honderden aanvragen per week hoor 😉 Maar een leesboek of een shirt reviewen doe ik niet meer. En dat geeft ook rust, ook al betekent het ook dat ik veel vaker ‘nee’ moet zeggen op dingen waar ik eerst ‘ja’ op zei. En dat ik dus soms iets niet doe wat ik stiekem wel gewoon heel leuk had gevonden.

 

Zo, dit was de 4 maanden overspannen update. Nog even lezen waar ik vandaan kwam? Klik dan hier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.