Refurbished Iphone versus nieuwe Iphone

refurbished-iphone

Ik hoor je denken, wat voor Iphone? Een Refurbished Iphone dus. Ik vertel je er alles over en leg uit of je beter voor een Refubished toestel kunt gaan of toch voor een nieuwe.

Wat is een Refurbished Iphone?

Een Refurbished Iphone is een gebruikte telefoon. Letterlijk vertaalt betekent refurbished ‘gereviseerd’. De telefoon is grondig geïnspecteerd, professioneel gereinigd zowel fysiek als de software en eventueel gerepareerd. Waarbij je bij tweedehandse toestellen vaak toch een risico loopt want ja, je weet nooit wat of die aardige meneer de waarheid spreekt als hij jou de telefoon overhandigt heb je bij de koop van een refurbished Iphone bepaalde zekerheden.

Bij aanbieders kun je vaak een keus maken uit telefoons van verschillende niveaus in kwaliteit. Ga voor een telefoon die net als nieuw is waar nog geen krasje op te bekennen is. Of ga voor een duidelijk gebruikt toestel die nog steeds erg goed is. Er zijn keuzes van hoog naar laag met daarbij een passende prijs. Als moeder kan ik me voorstellen dat als je kind toe is aan zijn of haar eerste toestel dat eentje met gebruikerssporen niet zo’n probleem is. Je kind moet nog leren verantwoordelijk te zijn en dan is het nieuwste duurste toestel niet persé nodig.

Leestip: Hoe gaan we om met schermtijd?

Refurbished VS Nieuw

De voordelen

Prijs
Het grootste voordeel is de prijs. Koop je een nieuwe Iphone dan ben je tegenwoordig een klein maandsalaris kwijt aan een toestel. Het kan al snel een paar honderd euro schelen.

Duurzame keus

Door niet een nieuw toestel te kopen maar een toestel te hergebruiken bespaar je ontzettend veel kostbare grondstoffen. Voor het produceren van een iPhone zijn er wel meer dan 100 verschillende soorten grondstoffen nodig. Niet alle grondstoffen zijn belastend voor het milieu, maar veel ook wel. Vaak gaat het om best wel zeldzame materialen die in mijnen in derde wereldlanden gedelfd worden.

Getest

Als je een tweedehands toestel zou kopen dat loop je nogal een risico. Bij een refurbished toestel is dit uitvoerig getest en heb je bepaalde garanties. Betrouwbaarder dan tweedehands.

De nadelen

Hij is niet nieuw

Het kan bij sommige mensen tussen de oren zitten maar hij is niet nieuw. Je weet niet precies wat er al met het toestel is gedaan. Nu zou dat mij niet zoveel uitmaken maar er zijn mensen die dat heel belangrijk vinden.

Kies de juiste aanbieder

Kies voor een betrouwbare aanbieder met certificaten. Ga voor bekende namen of zoek reviews van websites op. Zoals in elke sector zijn er rotte appels. Zorg dat je er niet in bijt.

Garantie

De garantie is over het algemeen minder lang dan bij een nieuw toestel. Logisch lijkt me aangezien het ook geen nieuw toestel is. Maar wel iets om rekening mee te houden.

Conclusie:

Of een refurbished Iphone iets voor jou is kan ik niet bepalen. Het ligt geheel aan de situatie. Hoeveel gebruik je het toestel, hoe zuinig ben je op het toestel en voor welke doeleinden wordt het toestel gebruikt. In veel gevallen zou het zeker een goed idee zijn en zou je op die manier geld kunnen besparen. Kijk goed naar de aanbieder en de garantie die je krijgt.

Ik ben benieuwd, heb jij een refurbished toestel?

1 Comment

  1. Yes hier al 2x een referbished IPhone gekocht. Prima toestellen en inderdaad de prijs een stuk minder!
    Hij is niet nieuw uit de winkel, maar als je kiest voor een toestel met de kwalificatie zo goed als nieuw, zul je geen krasje opmerken. Echt aanraders dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.