Categorieën
Kids

Knikkerbanen en knikkerspellen zelf maken

Zo af en toe komt de knikkerrage weer helemaal terug. Tijd dus om zelf knikkerbanen en knikkerspellen te maken.

Knikkerbanen-knikkerspellen-zelf -aken

Knikkers blijven leuk

Knikkerbanen en knikkerspellen zijn geweldig! Hier thuis is de Hubelino-set na 2 jaar nog steeds een groot succes. Echt een aanrader als je ergens in wilt investeren. Maar er zit best wel een flink prijskaartje aan. Maar met weinig materiaal, of zelfs met kosteloos materiaal kun je zelf hele leuke knikkerbanen en knikkerspellen maken. De leukste staan op een rijtje.

Knikkerbanen en knikkerspellen zelf maken

De hoogte in

De zwaartekracht kan je helpen een geweldige knikkerbaan te maken. Met wc-rollen en keukenrollen kun je je al helemaal uitleven. Plak ze op de deur of een groot karton met tape. Wil je meer uitdaging? Ga dan op zoek naar meer materiaal waar je mee kunt werken. Flessen, spijkers, bakjes, ijslollystokjes en meer.

Knikkerdoolhof

In een schoenendoos kun je heel makkelijk een leuk knikkerspel maken. Met rietjes, pompons, kartonnetjes, ijslollystokjes, steentjes en allerlei andere materialen kun je weggetjes en hindernissen maken. Voor een extra moeilijke dimensie kun je gaten er in maken waar de knikker door kan vallen. Succes gegarandeerd!

Verven met knikkers

Leg in een schoenendoos een vel papier doe er wat klodders verf in en kijk hoe de knikkers door de verf rollen. Ware kunst heet dat. Leuk om met kleuters te doen.

knikkerbanen-knikkerspellen-zelf-maken

Knikkerbaan van constructiemateriaal

Of je nu een doos Lego hebt, Kapla of blokken. Je kunt ze goed inzetten in het maken van een knikkerbaan. Maak een doolhof van Lego of ga de hoogte in met Kapla. Heb je de regenboog van Grimms?

knikkerbaan op de grond

Met dozen, toiletrollen of een schoenendoos kom je al heel ver bij het zelf maken van knikkerbanen en knikkerspellen. Deze spellen voor op de grond zijn dus ook vrij makkelijk te maken. Je kunt de openingen groot of klein maken, zet er verschillende punten op en de battle kan beginnen!

Credits go to:

Atelierroggbiv
Stephanie Gillis
Knutselen met juf Janie
Buitengewoon anders
De vrolijke note
Stof-a-liesjes
Wenkesworld
Hanny van Ankel
Mieke Lorein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.