Hoe maak ik foto’s van mijzelf zonder hulp?

Mensen vragen mij regelmatig af hoe ik toch die foto’s van mijzelf maak zonder hulp? Nou, het ziet er in ieder geval een stuk gelikter uit dan dat het is 😉

Foto’s maken van mijzelf

Ik ga je uit de droom helpen. Het ziet er namelijk best wel een beetje stom uit als ik foto’s van mijzelf maak. Maar toch vind ik het belangrijk dat als ik een samenwerking heb met kleding of zoiets dat ik zelf ook goed op de foto sta. Ook op mijn Instagram wil ik niet de hele tijd Gijs in beeld. Dus plaats ik af en toe een foto van mijzelf. Mensen denken vaak dat Jan deze foto’s maakt. Maar hij bakt er echt niks van (sorry Jan).

Klik voor het artikel

Welke materialen gebruik ik?

Om mooie foto’s te maken heb je als eerst een goede camera nodig. Ikzelf heb de Canon 800D. Dit is een stapje hoger dan de beginnerscamera. Ik kan me voorstellen dat je dat nogal een investering vindt. Een mooie betaalbare beginnerscamera is als je het mij vraagt de 4000D.

Ik zelf heb echt het meest goedkope statief wat we konden vinden. Oké om eerlijk te zijn is het ding ook al een beetje kapot maar hij werkt nog.

Zo maak ik foto’s van mijzelf

Ik installeer de camera op het statief en dan kan ik met een app op mijn telefoon mijn camera met mijn telefoon verbinden. Het duurt vaak wel even hoor voordat ik alles goed heb ingesteld. Zodra ik de boel heb ingesteld kan ik op een knopje op mijn telefoon drukken en begint de camera met fotograferen.

Lijkt een beetje dom

Het lijkt gewoon echt een beetje dom hoor. Vooral als ik naar het bos ga, denk dat ik alleen ben en er opeens mensen blijken te lopen. Dan voel ik me echt wel een beetje knullig hoor. Maar ja, alles voor de foto toch? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.