Kijk jij al uit naar kerst?

Kerstkaarten versturen deden we vroeger een pak meer dan nu. Steeds meer mensen versturen hun kerstwensen tegenwoordig digitaal, want het is snel en goedkoop. Maar een fysiek kerstkaartje in de brievenbus vinden is toch zoveel charmanter? Wij dagen je uit: zorg ervoor dat jouw kerstkaartje dit jaar het mooiste is!

Kerstkaart met foto

Ja, het is toegestaan om een volledige fotoshoot te organiseren, de mooiste lelijkste kerstoutfit aan te trekken én gekke bekken te trekken op je fotokerstkaart! Zo zorg je voor de origineelste kerstkaarten die zonder twijfel met een brede glimlach worden onthaald.

Hoewel dat kan, hoef je helemaal geen professionele fotograaf in te huren om jouw kiekje vast te leggen. Ook bij een smartphone met een goede camera is de kwaliteit goed genoeg voor een mooie kerstkaart met foto. Ga aan de slag met de meest uiteenlopende accessoires om jouw foto zo leuk en grappig mogelijk te maken. Het hoeft niet altijd serieus te zijn.

Originaliteit troef

Wie zegt dat een kerstkaart een fysieke, papieren kaart in standaardformaat moet zijn? Laat dit jaar eens een houten kerstkaart maken. Met een of meerdere foto’s, een leuke woordspeling of een ander gepersonaliseerd opschrift win jij moeiteloos de prijs van origineelste kerstkaart dit jaar. Of laat een kaartje in de vorm van een kerstbal maken, zo hangen jouw vrienden en familie je kerstwensen gewoon in de kerstboom. Of wat dacht je van een ingesproken kerstwens? Zing een liedje, schrijf een gedichtje of spreek je mooiste kerstwensen in op je eigen manier. Verstuur ze als mp3-bestand of kies voor een mp4-bestand als je er graag een leuke video van maakt.

Dan toch maar digitaal

Ben je vergeten om een voorraad kerstkaarten in te slaan en heb je geen tijd meer om nog een fotoshoot te organiseren voor een originele kerstkaart? Dan bestaan er nog steeds genoeg digitale manieren om alsnog een mooie kerstkaart te versturen. Met het programma Canva kun je bijvoorbeeld eenvoudig en snel aan de slag: ontdek de verschillende templates, kies jouw favoriete ontwerp en personaliseer je kaart zoals jij het wil. Of ga zelf aan de slag met een blanco blad als je creatief genoeg bent. Gewoon laten printen en jouw kaart is klaar om te versturen. Zorg er wel voor dat je je kaarten in het juiste formaat maakt en print. Ook daar geen tijd of inspiratie voor? Dan is MijnKaart van Bpost de oplossing. Een ding is zeker: er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.