Ik snap niks van Instagram

Ik snap niks van Instagram. Zo dat is er uit! Wat doe ik toch verkeerd?

<3 Instagram

Ik vind Instagram ontzettend leuk. Ik heb heel veel leuke contacten via Instagram. En ik durf zelfs te zeggen dat ik Instagram leuker vind dan Facebook. Naast dat ik het een leuk medium vind is het ook een manier voor mij om volgers en lezers te krijgen. Daarnaast is het voor samenwerkingen belangrijk om die cijfers hoog te houden. En juist daar gaat het mis. Want ik snap niks van Instagram.

Wat doe ik verkeerd?

Blijkbaar gaat er ergens iets mis. Ik zal het uitleggen. Ik vind het best interessant hoe digitale dingen werken. Zo heb ik me ongeveer een half jaar geleden helemaal ingelezen in Instagram. Ik heb tientallen blogs gelezen en websites bezocht over dit onderwerp. Ook heb ik me aangesloten bij een groepje waarin we elkaar tips gaven en elkaars foto’s gingen liken. Er zijn nog meer dingen die ik heb gedaan. Zo probeer ik één huisstijl te creëren, de juiste hashtags er bij te zetten, ik probeer veel te reageren en zo probeer ik mijn Instagram een boost te geven. Maar het helpt bijna niks. Mijn grootste gedeelte van mijn lezers komen via Facebook, dan Google, daarna Pinterest en ergens onderaan bungelt Instagram.

Ik weiger het!

Je kunt natuurlijk met een zak centjes je Instagram een leuke boost geven. Je kunt volgers kopen, een spelletje spelen door te volgen en ontvolgen maar dat weiger ik. Sterker nog, gekke profielen blokkeer ik. Ik wil echte volgers op Instagram.

Leestip: Makkelijk foto’s bewerken met een gratis programma

Het voelt niet eerlijk

Maar toch vraag ik het mij af. Hoe kan het toch dat er zoveel bloggers zijn die voor mijn gevoel veel slechtere foto’s maken en er veel minder tijd in steken en toch veel meer volgers hebben. Wat doe ik toch verkeerd? Jaloers? Misschien een beetje. Vooral frustratie. Voor mijn gevoel loopt Elkeblogt lekker, mijn Facebook gaat goed, mijn website loopt lekker maar Instagram? Ik snap niks van Instagram!

Zin om mij en mijn belabberde Instagrampagina toch te volgen? Klik dan hieronder 🙂

Heb je ook Instagram? Laat het me weten, dan gaan we elkaar even volgen 🙂

1 Comment

  1. Ik vind je feed erg mooi! Sommige mensen sluiten zich aan bij van die groepjes die dan elkaars profiel delen op follow friday. Ik snap niets van het nieuwe algoritme, volgens mij moet je vrij veel ervoor doen wanneer je wil dat veel mensen jouw foto`s te zien krijgen. Waardeloos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.