Door Marjolein: De Zomer

Elke eerste zaterdag van de maand blogt mijn gastblogger Marjolein over haar leven als mama van Lauren. Vandaag vertelt ze over haar plannen deze zomer, kocht ze nieuwe kleren voor haar dochter en heeft ze een leuk nieuwtje.

 

 

Zomer

Het heerlijke weer is flink aanwezig. Genieten van de zon. Heerlijke die warmte. Lauren geniet enorm van de zon en is flink verkleurd. En als zij geniet, geniet ik ook. Dit jaar hebben wij het zwembad weer opgezet. Hij staat nu al dik een maand. Er is in vergelijking tot vorig jaar, nu al vaker gebruik van gemaakt. Over 3 weken begint voor mij de zomervakantie. Ik kan niet wachten. Het was mij het jaartje wel. Ik werk in het onderwijs en heb dan ook 6 weken vakantie. Heerlijk samen uitslapen met Lauren en allemaal leuke dingen doen. Twee weekjes zonder papa en daarna 4 weken gezellig met het gezin tijd met elkaar en alles wat we allemaal gaan doen. In de laatste week zullen wij ook nog op vakantie gaan. Heerlijk.

 

Drukte

Afgelopen week was het een drukke week. Ik had een afspraak en zal later in de blog hier verder over praten, de 20 minutengesprekken stonden op het programma, Mike moest naar het ziekenhuis voor een afspraak voor zijn schouder en zo kwam ook nog eens de makelaar langs. Druk, druk, druk. De kinderbijslag Deze maand begint al goed. De kinderbijslag is weer gestort. Ik vind het altijd zo leuk als die is gestort. Wij sparen een gedeelte van de kinderbijslag voor Lauren zodat zij later een spaarrekening heeft. Een gedeelte geven wij ook uit aan nieuwe schoenen en een hoop kleding.

 

Shoppen

Vorige week zag ik op instagram allemaal berichtjes voorbij komen van de sale bij de Zara. Ik bestelde een aantal items in een maat groter en nog wat zomerse kleding. Ik heb het onderin de kast gelegd en bewaar het nog eventjes voor de vakantie. Ook kocht ik al eerder een paar Adidas en Nike schoenen voor Lauren. Wij gaan vaak naar de Sooco bij ons in Enschede. Super vriendelijke mensen die daar werken en ze helpen altijd goed met het passen van de schoenen. Nu heb ik ook nog eens 20 euro shoptegoed gewonnen deze week. Ik kan dus weer gaan shoppen. Alleen denk ik dat mijn vriend dat geen goed idee vindt. Wat doe jij eigenlijk met je kinderbijslag? Sparen of uitgeven?

 

 

Leuke uitjes

Leuke uitjes In de zomervakantie vind ik het altijd leuk om uitstapjes te maken. Welke uitstapjes staan er op de planning of lijken ons leuk voor deze vakantie? Staan op de planning: Sprookjeswonderland in Enkhuizen Vanaf 2 jaar 10,50 per persoon Familie pretpark de Waarbeek t/m 1 jaar gratis Koop je online je ticket dat kosten ze 9.95 en koop je ze aan de kassa kosten ze 12.50. Drouwnerzand Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Ook bezoeken wij ieder jaar verschillende rommelmarkten. Ik vind het heerlijk om die af te struinen opzoek naar leuk en goedkoop, educatief speelgoed voor Lauren. Alleen al bij het zien van de meuk die sommige mensen willen verkopen, lig ik al in een deuk. Dit staat op het verlanglijstje, maar nog niet helemaal zeker: – Dolfinarium – Pretpark Hellendoorn – Juliana Toren – waterspeeltuin Hulsbeek – bosbessenkwekerij La Fracaise in Enschede – Aardbeienkwekerij Manderveen – Langs een boerderij kijken.

 

Nieuwtje

Jaaaaaaaaaaaaa, ik heb een nieuwtje. Ik heb het nog niet echt verteld. Wel tegen een aantal mensen, maar daar komt ie hoor. Ik ga volgend jaar weer naar school. Ja, deze mama heeft zich ingeschreven voor een Master opleiding. De naaste mensen in mijn omgeving weten dat ik dit al 1.,5 jaar graag wil. Ik heb nu de kans gekregen om een lerarenbeurs aan te kunnen vragen zodat ik het zelf niet hoef te betalen. Ik had het dus al wel eerder kunnen starten, maar de kosten zijn enorm hoog. Ik heb mij ingeschreven voor de Master Educational Needs. Ik heb gekozen voor de richting van gedragsspecialist. Ik ga ook ergens anders werken. Ik heb een vast contract gekregen. Bij mijn huidige werkgever had ik inmiddels al 2 jaar een jaarcontract. Met een jaarcontract krijg je geen lerarenbeurs. Ik denk dat ik dus vaker ga bloggen over hoe ik het moederschap en het studeren combineer. Ik ben ook nog een partner en gewoon Marjolein die graag tijd voor zichzelf neemt. Ik ben dus dan ook erg benieuwd. Leuk dat je mijn blog hebt gelezen. Misschien heb ik in mijn volgende blog weer een nieuwtje, maar die houd ik nog even geheim. Flauw he?

 

Liefs Xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.