Wanneer voor het eerst zonder luier aan weg?

Wanneer komt het moment dat je naar buiten gaat en je kindje geen luier meer om heeft? Als hij echt 100% zindelijk is? Of wanneer er ook wel eens een klein ongelukje gebeurt. Wanneer ging jij voor het eerst zonder luier aan weg?

Zindelijk?

Yes! De peuter is zindelijk! Een soort van dan. Meestal gaat het goed. Thuis is hij de meeste dagen al droog. Soms een drupje maar ik durf het woord zindelijk al wel te gebruiken. Wat kun je dan trots zijn als mama. Ik weet ook wel dat er genoeg kinderen sneller zindelijk zijn en dat er vast ouders zijn die het beter hebben aangepakt maar ik ben heel trots <3 Maar wanneer ga je voor het eerst de deur uit en doe je geen luier meer aan. Ik wil hem wel het vertrouwen geven. Maar heb ook geen zin om midden in de Jumbo een plasbroek te verschonen.

Leestip: De 10 leukste boekjes over zindelijkheid

Meestal droog

Het is namelijk ook al een paar keer voorgekomen dat ik weg moest, hem een luier om deed en dat een uur later die luier gewoon nog droog was. Ook had hij laatst een luier aan en gaf hij zelf aan dat hij moest plassen. Maar er zijn ook een paar momentjes geweest dat hij toch een ongelukje kreeg terwijl ik dacht dat hij al zo goed als zindelijk was. Ik durf nog niet zo goed met zekerheid te zeggen dat hij droog blijft.

Zonder luier aan weg?

Misschien moet ik hem gewoon het vertrouwen geven. Ik bedoel, nooit meer weg is ook geen optie toch? En die luiers moeten nu wel een keer de deur uit, ook als we de deur uit gaan. Toch denk ik dat ik een hele periode schone broekjes en onderbroekjes meeneem. Gewoon voor de zekerheid. Ik zie mijzelf al midden in het bos staan zonder reservebroekje.

Wil je graag wat extra informatie over zindelijkheid bij peuters? Bij Zwitsal vond ik dit interessante artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.