Whaaa!! Ik word soms stapelgek van mijn peuter!

Zoveel liefde, heel mijn hart, bladiebla.. Ik word soms stapelgek van dat jonk!!

Waarom zijn peuters zo lastig!

Wat is dat toch met peuters? Ik ben al 10 jaar juf, heb de meest lastige situaties overleefd, ik kan zorgen dat 30 pubers naar mij luisteren maar 1 peuter? Ik snap ze gewoon niet. Je kunt niet normaal met ze praten, ze rennen gewoon weg en zijn ondertussen vreselijk schattig. Ingewikkeld allemaal hoor!

Er zijn van die dagen

Er zijn van die dagen, of het in de lucht hangt, in het eten zit? Wie zou het zeggen. Als Gijs ’s morgens bij ons op de kamer komt begint het al. “Mama met jou spelen?” En denk maar niet dat een gewone ‘nee’ wordt geaccepteerd. Want er wordt nog een keer of 4 gevraagd of ik toch niet wil spelen. Kind, alsjeblieft! Mama moet heel even wakker worden. Tegen de tijd dat het doordringt bij meneer voel ik al bepaalde irritatie kriebels in mijn buik. Maar die stop ik weg want ja, liefde enzo.

HELP!!

Tegen de tijd dat we aan het ontbijt zitten wil ik alweer naar bed. Meneer blieft geen thee, rende 5 keer weg toen hij sokken aanmoest en wou toch geen hagelslag terwijl hij dat net toch echt zei. (GIVE ME A BREAK!!!!!) Ik reageer natuurlijk opvoedkundig maar met peuters valt gewoon niet te praten.

“Mama, zullen we spelen?”
“Nou, mama moet even eten koken.”
“Handje mama! Kom mee mamaaaa!”
Zucht, oké je kunt dit Elke. “Nee, mama moet nu eten koken. Gijs moet even zelf spelen.”
“Nee, Gijs wil met mama spelen. Met de auto’s spelen mama?”
Lichterlijk geirriteerd nu: “Nee Gijs!”
“Ja mama!”
Whaaaaaaaa!!!!!!!!

Please, vertel me dat jullie ook van die dagen hebben.

6 Comments

  1. Jaaaa, ik heb een peuter van 3,5 en hier gaat het net zo 🙂 Toch fijn om soms eens een te horen dat het overal hetzelfde gaat 😉

      1. Heel erg fijn om te horen idd. Onze zoon is ook 3,5. Ik ben smoorverliefd op hem, maar kan hem met grote regelmaat achter het behang plakken…. 🙈

  2. Heel herkenbaar!!
    Wij hebben 2 peuters van 2 jaar+8 maanden. Gelukkig kunnen zij elkaar vermaken, maar dat niet luisteren….!! Als juf kan ik gemakkelijk een groep 6 ’temmen’, maar die 2 van ons vind ik soms toch erg lastig. Gelukkig zijn ze niet altijd zo, anders word ik gillend gek.

  3. Heel normaal .. en gelukkig is dit overal zo .. schaam me zelf er ook niet in om dat ook te uiten ook al is dit buiten het enige wat mr heel erg stoort is dat mensen met kinderen van dezelfde leeftijd net doen of hun kind elke dag perfect is.

  4. Oh my! Ik heb er 1 van nog geen 2 jaar… ja ze is vroeg met alles en já soms….. wij wonen op Curaçao en hebben geen behang helaas haha! Je snapt vast wat ik bedoel? Maar toch kan ik haar niet missen want ze is mijn cadeautje; ik was 39 toen ik eindelijk mama mocht worden… van deze kleine draak ❤ . I count my blessings…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.