Geen paashaas of tandenfee in dit huis

Ik ben in veel dingen best makkelijk denk ik. Maar ik vind de Paashaas of Tandenfee toch echt te ver gaan. Ik vertel je waarom.

Wat een onzin!

Laat ik beginnen met te vertellen dat iedereen gewoon moet doen wat hij of zei zelf wil. Je moet je kind opvoeden hoe jij dat wil. Maar ik wil je wel vertellen hoe ik erover denk. Ik vind dingen als een Tandenfee, Paashaas of Kerstman echt de grootste onzin. Ik ga niet tegen mijn kind zeggen dat deze wezens bestaan, en dat wel om deze redenen:

1. Feestdagen draaien niet om cadeaus

Ik wil dat dagen als Kerst en Pasen niet draaien om de verzinsels en cadeautjes maar om de reden waarom we het nu echt vieren. Natuurlijk hoort er gezelligheid bij dit soort dagen maar om nu te zeggen dat de Kerstman bestaat, dat gaat me echt veel te ver.

2. Ik wil mijn kind niet onbewust bang maken

Als kind was ik echt ontzettend bang voor Sinterklaas en het hele circus daaromheen. Mijn moeder was altijd blij als die dagen voorbij waren. Ik merk dat Gijs ook een beetje gevoelig is voor dat soort dingen. Het laatste waar ik zin in heb ik dat Gijs niet kan slapen van de spanning van een tandenfee of Kerstman.

3. Ik wil eerlijk zijn

Ik wil gewoon niet dit soort sprookjes vertellen aan mijn kind. Het liefst ben ik gewoon altijd eerlijk over dit soort dingen. Het voelt gewoon niet goed om dit soort dingen te zeggen.

4. Niet altijd hoeft er een cadeau te komen

Het is net alsof alles beloond moet worden. Ik zal de laatste zijn die mijn kind af en toe niet verwend maar moet daar altijd een reden voor zijn in de zin van, Kerst of een tand er uit? Dat stuit me gewoon een beetje tegen de borst, ik weet het niet.

Wel Sinterklaas?

Ik hoor je denken, doe niet zo hypocriet mens! Jij doet toch ook aan Sinterklaas? Ik vind dat ook een lastige hoor. Helemaal als Gijs over een paar jaar vragen gaat stellen. Ik denk dat ik daar gewoon eerlijk over ga zijn, of de waarheid in het midden laat. Ik zal daarover nooit keihard liegen, dat wil ik gewoon niet. Maar om nou te zeggen dat we helemaal nergens aan mee doen dat gaat me ook te ver. Nee we doen lekker mee met het Sinterklaasfeest en we zien wel hoe het gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.