De leukste zwemplassen in Drenthe

Ermerstrand

We hebben dan misschien geen kust met wilde golven maar we hebben leuke meren en plassen verscholen in de Drentse natuur. Daarom op een rijtje de leukste zwemplassen in Drenthe.

Ermerstrand

Het Ermerstrand is het strandje waar wij het meest te vinden zijn. Gelegen bij een recreatiepark met speelgelegenheid en horeca. Je kunt er waterskien en lekker zwemmen. Op warme dagen vragen ze wel een paar euro entree.
Lees ook over de speeltuin bij het Ermerstrand.

Adres: Steenbakkersweg 3 7843 RM Erm (Drenthe)

ermerstrand

Kibbelkoele

Midden in de bossen ligt het meer de Kibbelkoele. Op warme dagen druk bezocht maar dan ook zeker een mooi plekje. Een tijdje terug stond dit plekje wel bekend om wat gekke praktijken (18+ dingen overdag enzo). Maar voor hoever ik weet is dat nu voorbij.

Adres: Sleenerweg 114 Coevorden

Loomeer

’t Loomeer is niet heel groot maar ontzettend leuk. Het meer is rondom helemaal voorzien van een zandstrand. Je vindt er toiletten, picknickplaatsen, voldoende parkeergelegenheid en een fietsenstalling. Op zomerse dagen is de kiosk geopend.

Adres: Hoofdstraat 30 9443 TK Schoonloo

Natuurbad de Zandpol

In de Zandpol tussen de bomen ligt een natuurbad en mag zeker niet ontbreken in het rijtje van zwemplassen in Drenthe. Klein opgezet maar erg leuk voor kinderen. Met een loopbrug kun je naar de overkant van het meer lopen. Er zijn douches, toiletten en een ligweide. Kinderen kunnen er zelfs lekker spelen in de speeltuin.

Adres: Middenweg 120 7844 KZ Veenoord 

Het blauwe meer

Zwemplas het Blauwe Meer ligt midden in natuurgebied Leggelderveld bij Hoogersmilde. Dit grote meer is erg diep en heeft een strand van wel 300 meter.

Adres: 7991TP Dwingeloo

Ronostrand

Tussen Roden en Norg ligt recreatiecentrum Ronostrand. Als onderdeel van een camping maar tegen betaling ook toegankelijk voor andere mensen. Voor de kinderen is er op het strand een speeltuin.

Adres: Amerika 16 9342 TC Een

Schoonhoven

Zwemplas Schoonhoven ligt tussen Elim en Hollandscheveld in een klein natuurgebied. Het zwemgebied is verdeeld in 2 stukken. Een grote plas van tien hectare groot en een maximale diepte van 1,60 meter, en een kleine plas van maximaal een halve meter diep. Een deel van het strand is speciaal ingericht voor de allerkleinsten.

Adres: Oostwijk 7913 Hollandscheveld

Baggelhuizerplas

Deze recreatieplas van 125 hectare ligt bij Assen. De plas heeft een groot strand, speeleiland en vlonder in het water met glijbaan en kabelbaan. De plas zelf ligt in een groot recreatiegebied waar je ook prachtig kunt fietsen of wandelen. 

Adres: Baggelhuizen 12 9405 VD Assen

Ermerstrand

Ieberenplas

De Ieberenplas in boswachterij Grolloo is een besloten zwemvijver, met een heerlijk zandstrand.Bij de kiosk kun je op zomerse dagen terecht voor drinken en er is ruime picknickgelegenheid. Kleinschalig maar zeker leuk genoeg om in het rijtje te komen met de leukste zwemplassen in Drenthe.

Adres: 9442 TJ Elp

’t Nije Hemelriek

In het noorden van Drenthe, in de buurt van Gasselte ligt tussen de bomen verscholen speelvijver ’t Nije Hemelriek. Met zandstrand en speelweide een fijne plek voor kinderen.

Houtvester Jansenweg 9462 TB Gasselte

Rietplas

Aan de rand van Emmen ligt de rietplas. De Grote Rietplas ligt ten zuiden van Emmen en heeft een populair zandstrand, ruime ligweide en diverse speeltoestellen .

Adres: 7828 Emmen

Benieuwd naar meer blogs over onze mooie provincie? Klik dan hier. Kijk ook zeker eens op de site van Staatsbosbeheer naar de mooiste natuurgebieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.