10 x ontspannen voor moeders met jonge kinderen

Ontspannen is iets wat maar weinig voorkomt in het leven van jonge moeders. Ikzelf kan daar over meepraten. Soms kunnen kinderen energieslurpend zijn. Het liefst tank je dan snel even bij. Ik zie dan altijd zo’n poppetje van de Sims voor me die onder het tv kijken zijn energie oplaadt. Was het maar zo simpel. En weet je? Soms is dat zo makkelijk. Daarom voor je op een rijtje manieren om te ontspannen met en zonder je koters.

10 x ontspannen voor moeders met jonge kinderen

Baddertijd

Badderen werkt heerlijk ontspannen. In ieder geval voor mij dan. Als ik me echt volledig uitleef dan doe ik een lekker maskertje op, badder ik met badzout en een bruisbal. In het water voelt het alsof alle stress uit mijn lichaam verdwijnt. Ik ontspan zo dat ik bijna in slaap val. Missie geslaagd zeg ik!

Boswandeling

Deze kun je natuurlijk net zo goed met de kinderen doen. Mijn kinderen genieten hier ontzettend van kan ik je vertellen. Net zoals ik. In mijn burn-out was ik veel in de natuur te vinden. In de natuur zie ik de wereld zoals die eigenlijk bedoeld is. Zonder tijdsdruk, verkeer en alles waar je maar stress van kunt krijgen. Ik vind het er heerlijk.

Fun tussen de lakens

Niet iets waar je meestal vrijuit over praat maar wel iets om goed bij te kunnen ontspannen. Geen partner in huis? Ontspannen kun je natuurlijk ook alleen. Een vibrator kan je wat dat betreft goed helpen 😉

Mediteren

Not my cup of tea maar wel iets waar heel veel mensen baat bij hebben. Je hebt er apps voor, gehele lijsten op Youtube of Spotify en zelfs allerlei meditatiegroepen. En waarom niet. Er zijn mensen die zweren er bij.

Sporten

Als je gaat sporten schijnen er stofjes vrij te komen die je helpen ontspannen. Dus juist in beweging komen om tot rust te komen. Waarom niet 2 ontspannen momenten combineren. Ga wandelen of hardlopen in het bos. Dan kom je zeker tot rust!

Hobby-en

Iedereen heeft wel zo’n hobby waarbij je de tijd verliest. Ikzelf heb dat met bloggen en fotograferen. Maar zo is er voor iedereen wat te vinden. Ik kreeg ooit als tip dat je moet kijken wat je als kind leuk vond als te doen. Wat waren je interesses? Waarschijnlijk is dat kleine meisjes in je nog wel ergens te vinden.

Playdate

Het klinkt niet persé als ontspannen maar als je kinderen lekker spelen, en jij met de moeder van het vriendje aan het kletsen bent dan is dat toch wel ontspannen. Sterker nog, ik ga zelfs wel eens met de kinderen naar een indoor speeltuin. Voor mij is dat meer ontspannen dan dat we thuisblijven. Ik kan een kopje koffie drinken terwijl de jongens zich vermaken. En als we klaar zijn hoeft er niemand op te ruimen. Heerlijk!

Filmpje kijken

Soms als ik echt moe ben dan houden we een filmmiddag. We kiezen een leuke Disneyfilm uit die iedereen kan waarderen, een bakje chips op tafel en lekker anderhalf uur op de bank hangen.

Etherische oliën

Ik heb een diffuser met een handjevol verschillende etherische oliën. ’s Avonds als de kinderen op bed zijn dan vind ik het heel fijn om de diffuser aan te zetten. Lavendel is toch wel mijn favoriet. Er wordt ook gezegd dat lavendel kalmerend en rustgevend werkt.

Bestel eten

Met kinderen die op tijd naar bed moeten vind ik persoonlijk uit eten niet zo’n knaller. Mijn ervaring is dat het voornamelijk veel gejammer en gezeur is. Eten bestellen vind ik dan wel weer leuk. Gewoon lekker thuis eten en de kinderen kunnen van tafel als het op is. Maak het gezellig met een mooi kleed op tafel, kaarsjes en mooi servies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.