Wat kun je met een Wobbel? 10 speltips

De eerste vraag die mensen stellen als ze ons balansbord zien is: ‘Wat is dat?’ gelijk gevolgd door ‘Wat kun je met een Wobbel?’. Nou, met een Wobbel kun je hartstikke veel. Ik heb 10 tips voor je op een rij gezet.

Niet zomaar een plankje

Het lijkt wel alsof ik aandelen heb ik die houten plankjes. Was het maar zo’n feest want van klein bedrijfje zijn ze uitgegroeid tot één van de grootsten in Europa. En natuurlijk hebben wij zelf ook zo’n exemplaar. Voor een jaar of 5 terug na veel twijfelen gekocht. En nu dus 5 jaar later is het nog steeds een eye-catcher in ons huis. Hij wordt echt niet dagelijks gepakt om mee te spelen. Soms staat ie gewoon een tijdje mooi te zijn. Maar zo af en toe wordt er weer volop mee gespeeld. Ik vind het een beetje alsof het een tak is. Voor het ene kind is het een zwaard, voor de ander een toverstaf. Je maakt er van waar je fantasie het naar toe leidt. Voor de mensen die niet zo van dat vage geneuzel zijn heb ik 10 speltips opgeschreven.

Wat-kun-je-met-een-Wobbel

10 x Wat kun je met een Wobbel?

Het is een balansbord

Als balansbord is wel de meest herkenbare speltip. Met je voeten uit elkaar proberen te balanceren. Super goed voor het oefenen van het evenwicht en gewoon lekker om te doen. Ja ook voor volwassenen want de original Wobbel kan wel tot 200 kilo tillen.

Het is een brug

Urenlang heeft mijn oudste het als brug gebruikt. Honderden auto’s gingen er overheen. Maar niet alleen auto’s, ook een brug om overheen te kruipen of te lopen. Gebruik het ook als onderdeel van een hindernisbaan. Dat was hier altijd een grote hit.

Het is een yogaplank

Complete yoga workshops worden er gegeven op Wobbels. Je kunt trouwens yogakaartjes gratis downloaden op de site van Wobbel. Ook leuk als hoek voor in een kleuterklas.

Het is een schommel

Als je in de kleermakerszit gaat zitten dan kun je lekker heen en weer schommelen. Pas op voor de kleine vingertjes! Want geloof mij, dat wil je echt niet.

Het is onderdeel van een wegennet

Dit is de favoriet van mijn zoon. Zet de Wobbel in de kamer en bouw er een compleet weggennet omheen. Het treinspoor gaat er onderdoor en de auto’s bovenlangs. Ook leuk om auto’s met een snelheid er vanaf te laten racen.

Wat-kun-je-met-een-Wobbel

Het is een tent

Zet de Wobbel tussen 2 stoelen of zet hem tegen de bank aan, gooi er een grote deken overheen en je hebt je eigen tentje. Tentjes zijn altijd leuk en altijd een succes!

Het is een chillplekje

Voor mijn eigen kinderen maakte ik een Wobbel Deck. Zo kunnen ze heerlijk liggen chillen, lezen of tv kijken. Je kunt natuurlijk ook prima chillen met alleen een kussentje maar zo’n matrasje ligt net iets lekkerder.

Wat-kun-je-met-een-Wobbel

Het is een glijbaan

Zet hem tegen de bank op en je hebt je eigen glijbaan. Met een vilten onderkant zal hij alleen niet zo lekker glijden haha. Op die manier is het misschien juist een klimbaan.

Het is een wipwap

Als je met z’n tweeën bent kun je beide aan een zijde gaan staan. Houd elkaars handen vast en ga voorzichtig wippen. Lastig hè! Je moet echt op elkaar vertrouwen. Leuke oefening in balans en vertrouwen.

En zo kan ik nog wel meer dingen bedenken die een Wobbel kan zijn. De ene dag is het een paard en verover je het kasteel, de andere dag is het een poppenkast of vertoon je je kunsten op je eigen podium. Ja je hoort het al, ik ben fan. En werk jij bij Wobbel? Bel me, die aandelen wil ik wel 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.