Zelf een Wobbel Deck maken of naaien

zelf-een-wobbel-deck-naaien-maken

Toen ze in de verkoop gingen wist ik meteen dat ik zelf ook een Wobbel Deck wilde hebben. Maar jeetje wat zijn die dingen duur zeg. Ik kon me niet voorstellen dat die kussens zo lastig waren om zelf te regelen. Zelf een Wobbel Deck maken zou haast moeten lukken. Ik heb een naaimachine en kan wat basisdingen naaien als een broekje, truitje en dat soort dingen. Zo’n Wobbel kussen leek me goed te doen.

zelf-een-wobbel-deck-maken-naaien-wobbel-kussen

Wat is een Wobbel Deck?

Je kunt het kussentje op de Wobbel doen zodat je kindje er bijvoorbeeld lekker in kan liggen. Lekker liggend wobbelen, tv kijken of lezen. Dat leek me nou echt geweldig voor onze kinderen. Over een Wobbel zelf heb ik al vaker geschreven. Ik ben er blij mee en dat al een jaar of 5. De wobbel is een toevoeging hier in huis en er wordt nog wekelijks mee gespeeld. Zo’n kussentje geeft het net weer een extra toevoeging. Maar is absoluut niet noodzakelijk om er leuk mee te kunnen spelen.

Zelf een Wobbel Deck maken

Het was even zoeken voor mij hoe ik dat met dat schuimrubber zou gaan doen. Ik wilde het wel strak gesneden hebben maar wist niet waar ik dat zou moeten doen. Ik kwam er via een aantal volgers achter dat je gewoon in Klazienaveen bij de Hake zulke schuimrubber kussens op maat kunt laten snijden. En verrek het was nog waar ook. Bij de Kwantum zocht ik een leuk stuk katoen uit. Dat is het voordeel van zelf een Wobbel Deck maken, je kunt helemaal een stofje kiezen naar je eigen smaak. Ik koos voor iets met dezelfde blauw in het stofje als in ons behang.

Nodig:

  1. Een stuk schuimrubber van ongeveer 100 x 31 cm. Ik heb gekozen voor een dikte van 2 cm. Ik zou zeker niet dunner doen. Hooguit een maatje dikker al is 2 cm prima als je het mij vraagt.
  2. Een stuk katoen van 100 cm breed. Ik had echt niet veel over dus dat is perfect. Ze knippen het van de rol volgens mij is die 150 cm breed. Dus zou je uiteindelijk een stuk hebben van 1 meter bij 1,50 meter.
  3. Elastiek. Zo ongeveer 2 stukken van 30 cm.
  4. Naaimachine met garen en basisbenodigdheden als een stofschaar, knopspelden, garen en dat soort dingen.

Zo moet het:

1. Ik heb eerst het schuimrubber op de Wobbel gelegd en het stuk precies op maat geknipt. Ook heb ik de zijdes rond afgeknipt, net zoals het bij een Wobbel is.
2. Nu heb ik het katoen op maat geknipt. Ik heb het schuimmatras er op gelegd en hem 2 keer omgetrokken. Knip wel extra breed zodat je ruimte hebt.
3. Knip stroken voor het elastiek.

4. Begin met het naaien van de elastieken. Naai de stof met de juiste zijdes tegen elkaar. Doe het stuk binnenstebuiten zodat de juiste kant aan de buitenkant zit.
5. Ga verder met het matras. Speldt de hoes met de goede kant aan de binnenkant om het matras heen. Zorg er dat je hem straks niet helemaal dichtnaait want het matrasje moet er nog weer uit kunnen.
5. Markeer de plekken waar je het elastiek wilt hebben en speldt het vast.
6. Naai nu om het matras heen.

7. Haal het matrasje er uit en keer de hoes om zodat de goede zijde aan de buitenkant is.
8. Doe nu het matrasje er in.
9. Naai de hoes met de hand verder dicht.

zelf-een-wobbel-deck-maken-naaien-wobbel-kussen

Het resultaat

Oké ik ben geen ervaren naaister, en je moet ook zeker niet met een loep gaan kijken of alle naadjes netjes zijn afgewerkt maar wij zijn er ontzettend blij mee. En ik vind het gewoon ontzettend leuk dat ik dit zelf heb gemaakt. We zitten er echt niet continu op maar elke dag ligt er wel even iemand op. Blijkbaar is het gewoon een heerlijk chill plekje.

Kosten:

Schuimmatrasje €4,50
Stof €7,50
Naaigaren €3,50
Elastiek had ik nog in huis.

Dus heeft dit projectje mij €15,50 gekost. Das wel even wat anders dan die €60,-. Leuk hè, om zelf dingen te maken. Kijk ook eens naar mijn andere DIY projecten.

zelf-een-wobbel-deck-maken-naaien-wobbel-kussen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.