Originele kraamcadeaus || 9 tips

Natuurlijk kun je aankomen met een grote knuffel of setje kleren. Niks mis mee. Maar misschien zoek je juist iets anders, iets waar je niet gelijk aan denkt. Daarom op een rij 9 originele kraamcadeaus.

Bitcoin

Misschien niet gelijk het eerste waar je aan denkt bij een originele kraamcadeaus, maar hoe leuk is het om een bepaald bedrag in Bitcoin te geven aan het kindje en om gewoon af te wachten wat het doet. Elk jaar met de verjaardag kunnen jullie samen kijken wat de koers doet. Hoeveel is de crypto nu waard? Op zijn 18e verjaardag geef je het bedrag vrij en kan de inmiddels jong volwassene het vast goed gebruiken.

Boekenklassieker

Zo’n tijdloos boek die iedereen in de kast moet hebben staan. Schrijf er een mooie boodschap in voor het kindje en het zal voor altijd een persoonlijk cadeau blijven.

Klassiekers zijn:

  • Jip en Janneke
  • Een Kinderbijbel
  • Rupsje nooit genoeg
  • De mooiste vis van de zee
  • Pluk van de Petteflet
  • Matilda
  • Harry Potter Reeks

Een fotoshoot

Een fotoshoot is zo’n cadeau waar je later met plezier op terug kan kijken. Een goede fotograaf kost immers geld en is daarom een uniek cadeau. Overleg wel even met de ouders of ze daar ook op zitten te wachten. Onverwacht voor de deur staan met een fotograaf is misschien niet zo handig. Maar mochten de ouders enthousiast zijn, dan is het een prachtig cadeau.

Een groeimeter

En dan geen papieren plakplaatje, maar juist een mooie houten groeimeter. Misschien zelfs persoonlijke gemaakt met de lengte van de geboorte al aangekruist.

Een geboortewijn

Een wijn uit het geboortejaar die pas op de 18e verjaardag gedronken mag worden. Kies een bewaarwijn die beter wordt met de jaren en laat je daar wel goed in informeren. Niet alle wijnen zijn daar geschikt voor. Zo moeten de wijnen beschikken over een hoger alcoholpercentage en een goede zuurgraad. Je kunt zelfs een persoonlijk etiket laten ontwerpen.

Een boom

Een boom staat voor leven en is een perfect cadeau omdat het met het kind meegroeit. Moeten de ouders natuurlijk niet ondertussen gaan verhuizen want een boom uitgraven en herplanten kan lastig zijn. Maar hoe gaaf is het om een appelboom te hebben gekregen waar je elk jaar de appels van plukt voor je verjaardagstaart.

Kunst

Een mooi handgemaakt beeld of schilderij is een item dat je leven lang bij je blijft. Persoonlijker kan bijna niet. Zoek een kunstenaar in de buurt die aanspreken en zult een cadeau voor het leven geven.

Herinnering box

Je kunt allerlei plekken vinden waar je een herinnering box kunt laten maken. Een grote persoonlijke doos waar de belangrijkste spullen van het kindje in komen. Wil je het afmaken, doe er dan alvast een mooi doosje in voor de eerste tandjes, de eerste lokjes en een mapje voor de tekeningen. Je kunt boxen kopen waarop het geboortekaartje gedrukt kan worden. Maar je kunt ook de naam en datum er in laten branden. Daar is dus ook genoeg keus in.

originele-kraamcadeaus

Geboortesteen

Bij elke geboortemaand hoort een geboortesteen. Je kunt een losse steen kopen maar ook laten verwerken in bijvoorbeeld een sieraad. Mocht je liever een losse steen hebben dan zijn ze er ook verwerkt in bijvoorbeeld een beeldje om neer te kunnen zetten op de babykamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.