Kast opknappen voor de kinderkamer

Gevonden! Het perfecte kastje voor op de kamer van je zoon of dochter. Maar hij kan wel een opknapbeurt gebruiken. Ik geef je tips en inspiratie om er een heuse eyecatcher van te maken.

Kies voor kleur

Een houten kast is simpel op te knappen met verf. Ondanks dat het even werk is heeft het een groot resultaat en kun je oud uitziende kasten weer als nieuw maken. Bespaar in dit geval niet op kwaliteit verf. Kies voor Sigma verf of een ander merk van die kwaliteit. Uit ervaring weet ik dat je beter de stappen met zorg kunt doorlopen dan snel willen werken. Dat betekent dat je de kast goed schuurt, ontvet en als het nodig is ook in de grondverf zet voordat je begint. Naast dat zorg je voor de juiste rollers en kwasten.

Verfsoorten voor kasten:

  • Houtlak
  • Betonlook verf
  • Krijtverf

Vergeet niet om ook de kast eventueel af te lakken. Dat is niet bij alle verfsoorten nodig. Wil je de verf zo lang mogelijk beschermen dan is het in veel gevallen de beste keus. Doe in elk geval vooronderzoek welk materiaal past bij welke verf en hoe je dit moet nabehandelen.

Ga voor de juiste knop

Iets extra’s toevoegen aan de kast die je opknapt? Vervang de knoppen door nieuwe exemplaren, of juist door antieke exemplaren. Juist het contrast tussen een strakke lak met antieke knoppen zorgt voor een echte eyecatcher. In bijna elke woonwinkel kun je wel nieuwe knoppen kopen. Liever de oude opknappen? Verf ze in een andere kleur zodat ze er uit springen.

Iets helemaal anders?

  • Combineer de kast eens met behang. Die combinatie zorgt voor een verrassend effect!
  • Creëer vlakken door te strakke lijnen te trekken met afplaktape. Met verschillende kleuren die goed bij elkaar passen, of die juist contrasteren wordt het de blikvanger van de kamer.
  • Beschilder de kast eens met schoolbordverf waarop getekend mag worden. Met wat krijtjes er bij is het niet alleen een functionele kast maar ook een leuke toevoeging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.