Het leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters

Geef ze een emmer water en ze kunnen zich de hele middag vermaken. Toch wil je misschien ook in buitenspeelgoed investeren. Iets waar ze zich een tijdje mee kunnen vermaken. Daarom het leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters op een rijtje.

Ons favoriete buitenspeelgoed voor peuters en kleuters

Aquaplay

Dit speelgoed heb ik voor een tientje volgens mij via Marktplaats gekocht maar het is echt een grote favoriet hier. Dit speelgoed hoort echt thuis in het rijtje met buitenspeelgoed voor peuters en kleuters. Water blijft leuk en met bootjes spelen ook. Je hebt verschillende sets waarvan de grote sets zelfs met pomp en sluis zijn. Heel erg leuk!

Loopfiets

Deze loopfiets is absoluut favoriet hier! Vooral omdat mijn kind nog niet zo fan is van een loopfiets met 2 wielen. Des te leuker is het dat hij ook lekker kan racen op zijn coole motor. Ik zal eerlijk zijn, het is niet het meest stevige fietsje ooit. Hij is ons zelfs al een keer kapot gegaan. Gelukkig hebben ze bij bol.com een goede klantenservice en kregen we een nieuwe opgestuurd.

loopfiets-3-wielen
Trampoline

Zeker een flinke investering maar in ons gezin dubbel en dwars waard. Ik vertel er maar even bij dat ik deze van mensen heb overgenomen voor €15,- 😉 Geen geld natuurlijk! Het ding ziet er ook niet meer uit maar Gijs staat er elke dag op te springen. Gaat deze kapot dan gaan we zeker investeren in een nieuwe.

Kinetisch zand

Dit is van dat speelgoed wat je gewoon niet binnen wil hebben. Uiteraard valt onder het spelen de helft op de grond en kun je alles opnieuw stofzuigen. Daarom is dit speelgoed in ons huis bestempeld tot buitenspeelgoed. Wat een geweldig spul is dit zeg! Ik weet niet of je het kent maar het is een soort kleiachtig zand. Lastig uit te leggen maar je kunt er ontzettend leuk mee spelen en bouwen.

Het favoriete buitenspeelgoed volgens anderen

Ik vroeg mijn volgers ook om tips. Ik heb ontzettend veel reacties gekregen en het meest genoemde speelgoed voor jullie op een rijtje gezet.

Watertafel

Het meest genoemde buitenspeelgoed voor peuters en kleuters is toch echt wel de watertafel. Eigenlijk is alles met water leuk maar er zijn 2 tafels die er uit sprongen. De Little Tikes fountain factory en de Little Tikes Piratenboot waren onder mijn volgers favoriet!

Zandbak

Er is echt niet veel nodig om een kind te vermaken. Koop een zak zand voor een paar euro, gooi het in de tuin en ik weet zeker dat je kind de hele middag zoet is. Voor papa en mama is het dan wel weer handig dat dat zand ook ergens in kan.

Nestschommel

Deze zou ik ook wel in de tuin willen hebben hoor. Heerlijk zo’n schommel <3 En niet alleen voor de kinderen 😉

Leestip: De leukste zwemplassen in Drenthe

Speelhuis

Door een handige papa of mama misschien zelf te maken? Maar anders wel een flinke investering. Toch weet ik zeker dat dit soort speelhuisjes ontzettend leuk zijn voor de kinderen.

Graafmachine

Dit is toch geweldig voor kinderen om mee te spelen in de zandbak. Volgens een aantal volgers is dit geweldig speelgoed! Onderstaande graafmachine is gekocht bij de Lidl.

Speeltoestel

Waarschijnlijk de grootste investering in dit rijtje. Toch kan je kindje hier echt járen plezier van hebben. Bij ons staat er ook eentje op de wenslijst. Toch houdt de prijs ons nog wat tegen.

Dit artikel bevat Affiliatielinks. Koop je iets via deze link? Dan krijg ik een klein percentage 🙂

1 Comment

  1. Het Waterspeelgoed is helemaal geweldig. Nu nog hopen op een mooie zomer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.