5 dingen die je MOET meenemen op vakantie met je dreumes/peuter

Het duurt nog maar héél even en dan gaan we lekker op vakantie. Ik heb er zo ontzettend veel zin in! Maar welke dingen MOET je meenemen voor je dreumes of peuter? Ik geef je mijn tips.

 

Tas inpakken

Bij ons thuis gebeurt het ’tas inpakken’ onder enorme spanning, vakantiespanning! De dag voordat we op vakantie gaan loop ik altijd enorm te stressen. Overal in huis hangen lijstjes met dingen die ik nog moet inpakken op het laatste moment zoals opladers en dat soort dingen maar ook lijstjes met dingen die ik niet moet vergeten zoals de vaatwasser aanzetten en alle stekkers er uit trekken. Ja alles heb ik onder controle. Zo ligt Gijs’ koffertje al ingepakt met een aantal essentiële dingen erin. Ik vertel je welke dingen je niet moet vergeten op vakantie met je dreumes.

Dingen om mee te nemen op vakantie met je dreumes:

Nieuw speelgoed

Mijn moeder zorgde vroeger elke zomervakantie voor een nieuw speeltje zodat wij op vakantie gelijk iets te doen hadden. Vaak was dit een leuk gezinsspel of iets om mee buiten te spelen. Dit wil ik voor Gijs ook gaan doen. Vorig jaar heeft hij van mij een blokkendoos gekregen, daar heeft hij de hele vakantie mee gespeeld. Wat ik dit jaar voor Gijs koop? Geen idee! Tips? 

Verbanddoos

Als je met een dreumes of peuter op vakantie gaat dan weet je 1 ding zeker: er gebeuren ongelukken. Neem dus de verbanddoos mee inclusief tekentang, zetpillen, thermometer, ORS en hele zooi pleisters. 

Draagzak

Ik draag Gijs nog héél weinig maar op vakantie gaat hij zeker mee! Ik weet zeker dat in de Belgische Ardennen, waar wij heen gaan de paden niet altijd goed met wandelwagen te bereiken zijn en dan ben ik ontzettend blij dat ik dat ding bij mij heb. 

Potjes en zakjes

Op vakantie moet je op van alles voorbereid zijn. Sta je in de file wil je wel dat je kindje iets te eten heeft toch? Ik sla van te voren een flinke hoeveelheid knijpzakjes en potjes in zodat als het moet ik Gijs in ieder geval niet hoef te laten verhongeren. 

Dingen die je ook zeker niet moet vergeten

Zo kwam ik er onder het schrijven van dit artikel dat ik nog een paspoort aan moet vragen (paniek, PANIEK!). Ook neem ik extra veel kleren mee, een opblaasbaar zwembadje die ik bij het huisje kan zetten, zijn speen, een paar leesboekjes en niet te vergeten zijn knuffel. Ik vond deze uitgebreide paklijst bij citymom.nl, misschien heb je er nog iets aan 😉 

Ik hoorde je al denken, wat heb jij een grappig koffertje! Dat vond ik dus ook. Ik mocht namens Bulbby een koffertje bestellen. Hij is ontzettend mooi 🙂 De koffer is gemaakt van stevig materiaal, de ritsen zijn goed en stevig en op bedrukking is mooi en duidelijk. Je hebt trouwens veel opties in het bestellen van de koffer. Kies de kleur, de tekst en het design hier, simpel toch? 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.