10 tips: bewegen met het leukste binnenspeelgoed

We hebben helaas (of gelukkig) niet allemaal een ‘monkey town’ in huis. Toch is het fijn voor kinderen om als het ook slecht weer is toch lekker de energie kwijt te kunnen. Springen, bewegen en klimmen zou voor kinderen toch elke dag moeten kunnen? Daarom voor jullie, en een beetje voor mijzelf een lijst met speelgoed bewegen met het leukste binnenspeelgoed.

binnenspeelgoed om lekker bij te bewegen

Balansbord

Ik begin gelijk met mijn persoonlijke favoriet. Wij hebben zelf een wobbel die ik na lang twijfelen en sparen heb gekocht. Toen Gijs bijna 2 was heb ik hem gekocht en nu 4 jaar later ben ik er nog steeds blij mee. Er wordt wekelijks mee gespeeld. Nu vooral door de kleuter als lanceerbaan voor de auto’s en door de dreumes als klimbruggetje. Er zijn ook allerlei goedkopere alternatieven. Maar als je het mij vraagt is het zeker zijn geld waard.

is-een-wobbel-leuk

Klimdriehoek

De klimdriehoek staat al maanden op mijn lijstje. Maar vind hem wel echt heel prijzig. De Pikler driehoek is een opvouwbaar klimrek voor kinderen. Het nodigt kinderen van alle leeftijden uit om te gaan staan, klimmen, evenwicht te ontdekken. Met een deken erover heen is het een tent en met een plank ertegenaan heb je een glijbaan of een loopbrug. Het is alleen die prijs die mij nog tegenhoud, voor de rest ben ik echt om.

Stapstenen

Met zulke stenen heb ik persoonlijk geen ervaring. Al zou ik ze best willen hebben hoor. De stenen zijn op allerlei manieren in te zetten. Speel; de vloer is lava, slootje springen, of maak een heel parcours. Koop je van het merk ‘stapelstein’ dan heb je de BMW onder de stapstenen. Ze zijn groter en daarom ook in te zetten als stapelblokken, kommetjes voor water of schommeltje.

Hobbelpaard

Het old school hobbelpaard gaat nooit uit de mode. Ga je voor een oud exemplaar die je zelf opknapt of juist voor een vernieuwde versie. Het idee blijft hetzelfde. Lekker hobbelen. De meesten staan ook nog eens super gezellig in de kamer.

Ballenbak

Ik moet er zelf niet aan denken hoor, zo’n ballenbak midden in de kamer. Al heb je ballenbakken die ontzettend stylish zijn. Maar 3 keer raden wie elke dag die 200 ballen weer bij elkaar mag rapen. Toch zal het een feest zijn voor de dreumes of peuter. Ach en bedenk het maar zo, het is toch een fijne work-out die 200 ballen oprapen.

Speelmat

Een speelmat is ontzettend veelzijdig inzetbaar. Spingen, kruipen, koprollen, chillplekje of als ’tv kijk plekje’. Vooral de speelmat van Ikea wordt veel genoemd. Ik zag al dat deze speelmat ook op te vouwen is om makkelijk weg te zetten.

Decatlon evenwichtsset

Een evenwichtsbalk is al leuk maar een veelgenoemd exemplaar is de evenwichtsset van Decatlon. Deze evenwichtsset is leuk qua design maar heeft ook een leuke prijs. En ja dat is ook belangrijk toch? Veel volgers gaven aan dat dit een enorme aanrader is.

Wobbel 360

De wobbel 360 is minder populair dan het balansbord maar wel net zo stylish. Ik heb hem nog nooit in het echt gezien maar zou hem best heel graag in mijn huis willen hebben. Ach waar praat ik over, ik wil deze hele lijst wel in mijn huis hebben. Deze wobbel is ook een soort balansbord maar dan rond. Deze Wobbel prikkelt de fantasie en is net zoals veel van dit speelgoed ‘open ended’. Oftewel, je kunt er alles van maken en heeft geen duidelijk begin of eind. Kinderen zitten erin om bootje te varen,, lekker te schommelen, Met autootjes/balletjes er op rijden. En omgedraaid is het een schans, een podium, een zitplek. Oftewel, lekker veelzijdig.

Glijbaan

Als een kind zich ergens heerlijk op kan uitleven dan is het wel op een glijbaan. Maar als je het mij vraagt niet persé het meest stylishe item wat je in je huis kunt hebben staan. Helemaal als het van die schreeuwerige plastic gevallen zijn. Gelukkig bestaan er ook items van mooi hout die je ook nog eens in elkaar kunt klappen.

Rocker

Het is niet goed dat ik zulke artikelen schrijf. Ik wil gewoon alles hebben wat op dit lijstje staat. Zo’n houten rocker is ook zo mooi! Ik wil hem! Deze kleurrijke speel-en klimboog is multifunctioneel speelgoed dat op veel manieren kan worden gebruikt: als schommel, klimladder, tunnel en nog zoveel meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.