Winterjas voor koukleumen

Winterjas kopen

Zo om het jaar ongeveer is het voor mij tijd voor een nieuwe winterjas. Ik ben iemand die winterjassen meestal online besteld. ’s Avonds lekker mijn winkelwagentje vullen bij winkels als OTTO. Qua kleding ben ik echt wel een pietje precies soms hoor. Ik heb bepaalde merken waar ik altijd op terugval. Vooral met jeans is dat het geval. Ik ‘ga wel eens vreemd’ met een ander merk maar ik kom toch altijd weer terug bij mijn vertrouwde merkjes. Bij een winterjas is dat anders. Een winterjas moet voor mij aan zoveel eisen voldoen dat ik eigenlijk nog nooit de perfecte jas heb gevonden. Gewoon nog nooit! Wel oké jassen, of jassen die aan de meeste eisen voldoen. Maar die perfecte jas? Die bestaat gewoon niet.

Koukleumpie

Ik hoor je denken. Wat is er nou zo moeilijk aan het kopen van een nieuwe jas? Nou ik zal het je vertellen. Op mijn werk als juf heb ik namelijk bijna altijd pleindienst. Heerlijk vind ik het hoor. Zo kom ik elke dag sowieso aan een half uur frisse lucht. We zitten tussen de weilanden dus ik zie alle seizoenen voorbij komen. Ik kan enorm genieten van de herfst die er nu aan komt. De vallende bladeren, de natuur die constant verandert. Nou ja, genoeg sentimenteel geneuzel. Er is namelijk 1 probleem. Ik ben echt een enorme koukleum. Maar dan echt. Ik zit altijd ’s avonds met een coltrui en dekentje op de bank. Zomer, winter, maakt niks uit. Gewoon altijd. Terwijl mijn man slaapt in een shirt en boxer lig ik er naast in een joggingbroek, dikke trui, sokken en extra deken. Geen grap. Blijkbaar is er iets met mijn lichaam. Volgens mijn man komt het doordat ik als baby te veel warm ben gehouden door mijn moeder (ja dat zegt ie echt).

Leestip: Waarom koop ik überhaupt nog mooie kleding?

Wie is die minion?

En nu dus op zoek naar de perfecte jas. Je hebt wel van die jassen die bijna tot de grond komen en meer lijken op een soort slaapzak dan jas. Dat moet ik hebben. Beetje jammer dat ik met mijn 1.63 dan lijk op een meisje van 8 wiens moeder een jas heeft gekocht op groei. Dat kan echt niet. Niemand neemt mij serieus in dat soort kleren. Ik moet toch een soort van taille hebben in een jas. Het nadeel van dat soort jassen zijn dat ze 9 van de 10 keer veel te dun zijn. Je begrijpt mijn probleem. Oftewel, passen, passen en passen. En meestal neem ik de beste dan maar mee. Is er niemand die iets kan ontwerpen? Iets met een verwarmingselement op zonne-energie ofzo? Ik koop het gelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.