10 ongeschreven regels van de peuter

Klazienaveen

Ik hou van mijn peuter, wat is het toch een geweldige leeftijd! Ik kan soms echt in een deuk liggen om dat mannetje maar o wat kunnen ze moeilijk zijn. Met deze ongeschreven regels wordt het al een stuk makkelijker. Toch?

 

Klazienaveen

 

10 ongeschreven regels van de peuter

 

 

Als ik zeg nee dan is het nee! Of toch ja?

Peuters zijn lekker duidelijk in wat ze willen. Ze willen een broodje met pindakaas en zodra ze dat broodje hebben willen ze toch een broodje hagelslag. Mag dat niet mama? Dan schreeuw ik en word ik boos!

 

Ik wil niks eten wat moet, maar eet alles wat niet mag

Wortels? Nee! Vlees? Nee! Aardappeltjes? Nee! Zand? Even proeven.

 

 

Slapen? Was dat?

Ik heb nu door dat slapen niet meer zo leuk is. Het kost zoveel tijd. Om 6 uur begint de dag en heb ik zin in de dag. Mama nog moe? Jammer dan!

 

Als ik het niet meer wil dan wil ik het toch

Gooi ik iets aan de kant? Dan mag niemand het aanraken. Helemaal geen ander kind! Anders wil ik het weer! Het is van MIJ!

 

Als ik iets wil dan wil ik het nu!

Ze zijn soms zo sloom die ouders! Als ik vraag om drinken dan wil ik nu drinken en niet straks!! Nu, nu NUUUU!!

 

 

Nee, nee en nee!

Mijn stopwoordje is nee! De hele dag door zeg ik nee ook al wil ik het soms wel! Deze Esprit gebreide trui is zeer toepasselijk voor de situatie ­čśë

 

Laat mij even alleen en ik verras je

Zo kan ik mij heel goed alleen vermaken hoor. Met een pak hagelslag of een pot sudocreme.

 

 

Zelluf doen!

Nee mama ik kan die plantjes wel zelluf water geven (mama kan het huis weer dweilen). Ik wil zelluf eten mama, zelluf schoenen aan doen en zelluf mijn broodje hagelslag smeren.

 

Laat mij los en ik ben weg

Ik wil niet aan de hand. Nee hand! Maar laat je mij los? Dan ren ik er vandoor. En mama er op haar hakken er achteraan. Blijft een grappig spelletje.

 

Nog een keer, nog een keer!

Die ene aflevering van Peppa Pig, die waarin mama altijd haar oren dicht doet. Die wil ik zien. En nog een keer en nog een keer.

 

 

Je snapt het! Grapje mensen, even met een knipoog lezen. Maar iedereen wie een peuter heeft weet dat sommige dingen gewoon hartstikke waar zijn. Wil je serieuze tips hoe om te gaan met de peuterpuberteit? Kijk dan even op de website van mama&zo.

 

 

1 Comment

  1. Haha grappig die peuters :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.