Mijn baby stikte vaak bijna in de spuug

baby-stikt-spuug

In de tijd dat Gijs heel veel last had van reflux blogde ik nog niet. Hij was een kleine baby. Omdat ik het toentertijd heel eng vond wil ik dit verhaal toch graag delen. Mijn baby stikte vaak bijna in de spuug.

 

baby-stikt-spuug

 

Reflux

Toen Gijs was geboren bleek al vrij snel dat hij last van reflux had. Het was ‘gewone’ reflux. Oftewel, hij gooide gewoon de halve fles er weer uit. Soms kon ik wel 4 keer op een dag Gijs nieuwe kleertjes aantrekken. Voor mijzelf niet erg maar ik vond het zo zielig voor dat kleine mannetje.

 

Stikken in spuug

Rond 5 weken begon er iets raars. De eerste keer weet ik nog goed. Gijs lag op zijn rug in de box en opeens zag ik hem een beetje paniekerig met zijn armen zwaaien. Ik rende naar hem toe, tilde hem op en hij snakte naar adem. Hij bleek bijna gestikt te zijn in zijn eigen spuug. Ik was echt helemaal in paniek. Eerst heb ik hem helemaal doodgeknuffeld en heb daarna paniekerig de huisartsenpost gebeld. Ik durf zo niet meer precies te zeggen wat ze tegen mij zeiden maar in die week ben ik met Gijs naar de huisarts geweest. De huisarts nam mij gelijk serieus en stuurde mij door naar de kinderarts.

 

Ik heb in paniek de huisartsenpost gebeld.

 

Naar de kinderarts

We konden niet gelijk terecht bij de kinderarts en in die tussentijd gebeurde dit stikken nog een paar keer. Dit vond ik echt vreselijk! Ik was zo bang dat ik het niet zou zien of horen als hij zo’n stikaanval had, constant stond ik op scherp. Ik had er echt ontzettend veel stress van ­čÖü ’s Nachts sliep ik slecht en ik kon me niet ontspannen. Gelukkig konden we snel bij de kinderarts terecht.Ook deze arts nam ons gelukkig serieus. Ze onderzocht Gijs en gaf ons het advies om met flesvoeding met johannesbroodpitmeel  te beginnen.

 

Leestip: De grote luiertest van Elkeblogt

 

Nieuwe voeding

Gijs had de eerste paar dagen best last van krampjes. Maar het vele spugen en daarmee ook het stikken was over. Wat was ik blij! Na een tijdje kon ik eindelijk weer ontspannen en genieten van mijn kleintje <3

 

Heb jij ook ervaring met reflux?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.