6 tips om je interieur in boho-sferen te brengen

Is je interieur toe aan wat verfrissing en ben je hierbij vooral op zoek naar rust en natuurlijke materialen? Dan is de zogenaamde boho-stijl wellicht wat voor jou. De bohemian look 2.0 geeft je huis een fris, licht en natuurlijk karakter en is gemakkelijk met andere stijlen en invloeden te combineren.

Wat hierbij niet kan ontbreken? De volgende 6 elementen, meubels en accessoires!

  1. Rotan, bamboe en riet

Natuurlijke materialen zie je sowieso veel terug in de boho-stijl. Maar met stip op nummer één staan rotan, bamboe en riet. Welk van de drie materialen je kiest maakt niet veel uit, want alle drie stralen ze die heerlijke boho-sfeer uit. Je kunt het gevlochten rietwerk op allerlei verschillende manieren in je interieur verwerken. Van een rotan-kastje zoals hierboven, tot een gevlochten rieten kuipstoel. En onze ultieme favoriet? Stijlvolle gevlochten rotan hanglampen boven de eettafel.

  • Planten

Wat ons betreft horen planten thuis in elk interieur, wat de stijl ook is. Maar in een natuurlijk interieur in boho-stijl kunnen planten écht niet ontbreken. Kies voor een grote tropische topper, of enkele kleinere hangplantjes in gevlochten macramé-houders. Oh… over macramé gesproken…

  • Macramé

Inderdaad, macramé is ook weer helemaal terug van weggeweest en op en top boho. Naast de gevlochten plantenhangers is een macraméhanger ook prachtig om aan de muur te hangen. Ben je zelf een beetje handig? Dan kun je deze ook gemakkelijk zelf maken met behulp van een YouTube-tutorial!

  • Jute

Een ander geliefd materiaal in de boho-stijl is jute, wat je voornamelijk terugziet in mooie, ronde vloerkleden. Lekker basic en een tikkie oldschool, maar perfect te combineren in vrijwel elke ruimte in huis.

  • Veel (dag)licht

Buiten de accessoires en meubels om is er nog een aspect heel belangrijk: licht. En dan hebben we het voornamelijk over daglicht, het liefst zo veel mogelijk. Kies dan ook niet voor potdichte verduisterende gordijnen, maar eerder voor lichtdoorlatende gordijnen, of jaloezieën waar je de lichtinval zelf kunt regelen en sturen.

  • Neutrale, lichte kleuren

Tot slot is ook het kleurgebruik ontzettend bepalend. Zoals we al zeiden is veel daglicht in een boho-interieur heel belangrijk, maar ook lichte en neutrale kleuren in je meubels en accessoires passen het best in deze stijl. Nu betekent dat niet dat je voor klinisch wit moet gaan (tenzij je dat mooi vindt natuurlijk), maar eerder voor zachte witte en aardetinten. Ook betekent het niet dat kleur helemaal verboden is. Sterker nog, hier en daar een kleuraccent zorgt juist voor een speelse touch die eigenlijk heel goed bij de boho-stijl past.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.